Nesrečni Albrecht izpadel iz švicarske reprezentance

Švicarski alspki smučar Daniel Albrecht po nesreči leta 2009 v Kitzbühlu ni več našel poti med najboljše.

Objavljeno
18. april 2013 13.13
mdr_Daniel Albrecht
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Bern - Švicarska smučarska zveza je sporočila seznam reprezentantov v alpskem smučanju za sezono 2013/14. Na njem ni Daniela Albrechta, nesrečneža, ki je leta 2009 na treningu smuka v Kitzbühlu grdo padel in bil zaradi hudih poškodb lobanje nekaj tednov celo v komi.

Čeprav se je Albrecht neverjetno hitro pobral in 5. decembra 2010 že nastopil na veleslalomu za svetovni pokal v Beaver Creeku, ni več zmogel med najboljše. Svoj najboljši rezultat po nesreči je pravzaprav dosegel prav na tisti prvi tekmi, ko je bil 21. Točke je sicer zadnjič osvojil na lanskem Pokalu Vitranc, 10. marca 2012, na 30. mestu.

Albrecht se je za nameček v tej zimi na treningu smuka v Lake Louisu znova poškodoval. K sreči ni šlo za novo poškodbo glave, si je pa huje poškodoval koleno.

Direktor alpincev Rudi Huber je skupaj s šefomaobeh ekip v reprezentanco izbral 38 smučark in 44 smučarjev. V ženski reprezentanci A sta prvič mesti dobili Wendy Holdener in Marianne Kaufmann-Abderhalden, pri moških bo priložnost dobil mladi Luca Ärni, 20-letnik, ki je še lani nastopal v okviru ekipe C. 

Albrechta v naslednji sezoni ne bo v nobeni od ekip. Na sezono se bo pripravljal individualno, po svojih zmožnostih, nastop na uvodni tekmi v Söldnu pa si bo lahko priboril v internih kvalifikacijah, so zapisali na švicarskem portalu skionline.ch.  .