Norvežanu slalom v Cortini, dobra uvrstitev Hadalina

Sebastian Foss-Solevaag je dobil zadnjo tekmo na SP, drugi Adrian Pertl, tretji Henrik Kristoffersen. Štefan Hadalin sedmi.
Fotografija: Sebastian Foss-Solevaag je z najboljšo drugo vožnjo osvojil zlato. FOTO: Fabrice Coffrini/AFP
Odpri galerijo
Sebastian Foss-Solevaag je z najboljšo drugo vožnjo osvojil zlato. FOTO: Fabrice Coffrini/AFP

Norvežan Sebastian Foss-Solevaag je dobil zadnjo tekmo na svetovnem prvenstvu v Cortini D'Ampezzo, drugi v zahtevnem slalomu je bil Avstrijec Adrian Pertl (+0,21), tretji pa še en Norvežan Henrik Kristoffersen (0,46). Štefan Hadalin je bil zelo soliden sedmi.

Žan Kranjec je odstopil v prvi vožnji. Hadalin je bil po prvi vožnji 11. Vodil je Pertl. Foss-Solevaag je na vrh prišel z najboljšim smučanjem na drugi progi.

Štefan Hadalin je bil sedmi na zadnji tekmi SP. FOTO: Denis Balibouse/Reuters
Štefan Hadalin je bil sedmi na zadnji tekmi SP. FOTO: Denis Balibouse/Reuters


Za Hadalina je sedmo mesto najboljša slalomska uvrstitev na svetovnih prvenstvih. Za zmagovalcem je zaostal sekundo in pol. Kranjec je imel zelo dobre vmesne čase, ki so kazali, da bi se lahko uvrstil med 15, a je odstopil v spodnjem delu proge. Tijan Marovt je bil 18., Aljaž Dvornik pa 19.



Po zlatu na mešani ekipni paralelni tekmi je 29-letni Norvežan osvojil tudi individualno zlato na slalomski tekmi, na kateri je po prvi vožnji zasedal tretje mesto. Na drugi progi pa je z najboljšim časom finala prišel do zlata.

Henrik Kristoffersen je osvojil bron. FOTO: Leonhard Foeger/Reuters
Henrik Kristoffersen je osvojil bron. FOTO: Leonhard Foeger/Reuters


Norvežani imajo tako na SP v Cortini vendarle odličje tudi v individualni preizkušnji. Norveška ima po 24 letih znova svetovnega prvaka v slalomu. Pred Cortino je bil zadnji Norvežan s slalomskim zlatom na SP Tom Stiansen, ki je slavil 15. februarja 1997 v Sestrieru.


 

Preberite še:

Komentarji: