Nov podvig izjemnega Odermatta, od obeh Slovencev boljši Čater

Švicarski smučarski zvezdnik je v svojo korist odločil tudi drugi superveleslalom za svetovni pokal v Cortini d'Ampezzo.
Fotografija: Zmagovita penina je znova pripadla Marcu Odermattu. FOTO: Alessandro Garofalo/Reuters
Odpri galerijo
Zmagovita penina je znova pripadla Marcu Odermattu. FOTO: Alessandro Garofalo/Reuters

Švicarski smučarski as Marco Odermatt je le dan po zmagi na prvem superveleslalomu za svetovni pokal v Cortini d'Ampezzo uprizoril nov podvig in v svojo korist odločil še drugo superveleslalomsko tekmo na progi Olympia delle Tofane. Z zahtevno preizkušnjo, ki jo je zaznamovalo več padcev in prekinitev, tudi sam ni opravil brez napak, vendar je imel kljub temu s časom 1:25,13 na koncu precejšnjo prednost pred zasledovalci. 

Najbolj se mu je približal Italijan Dominik Paris, ki je na drugem mestu zaostal že za 0,76 sekunde, medtem ko je tretjeuvrščenega Avstrijca Daniela Hemetsbergerja od Odermatta ločilo 1,03 sekunde. Z dodatnimi štirimi stotinkami zaostanka je nehvaležno četrto mesto pripadlo Nemcu Andreasu Sanderju, peti pa je bil Hemetsbergerjev rojak Vincent Kriechmayr (+ 1,09). 

Marco Odermatt je vnovič najhitreje presmučal vratolomni superveleslalom v Cortini d'Ampezzo. FOTO: Alessandro Garofalo/Reuters
Marco Odermatt je vnovič najhitreje presmučal vratolomni superveleslalom v Cortini d'Ampezzo. FOTO: Alessandro Garofalo/Reuters

Ob obeh slovenskih smučarjev se je bolje odrezal Martin Čater, ki je med 60 tekmovalci iz trinajstih držav z zaostankom 2,52 sekunde pristal na 26. mestu, medtem ko je Miha Hrobat odstopil.

Odermatt, ki je slavil že osmo zmago v sezoni in skupno 19. v svetovnem pokalu, se je tako še utrdil na vrhu skupne razvrstitve in v vodstvu posebnega seštevka v superveleslalomu. Njegov veliki tekmec, Norvežan Alexander Aamodt Kilde, je namreč tokrat ostal praznih rok, potem ko ni prismučal do cilja.

Čater: Bolje kot včeraj, ni pa še to pravo smučanje

»Danes je bil težak superveleslalom. Bilo je nekaj ključnih odsekov, kjer se je hitro izgubilo čas,« je po tekmi povedal Čater. »Treba je bilo pametno in drzno zadeti smeri. Moje smučanje je bilo boljše kot včeraj. Ni pa še to pravo smučanje, manjka mi še nekaj samozaupanja, ker forma ni čisto prava. Bilo pa je danes nekaj pravih zavojev. V spodnjem delu sem na skoku skočil nekoliko predaleč in sem potem izgubil nekaj časa,« je dodal.

»Danes smo razočarani. Točke Martina so bile bolj posledice številnih odstopov, njegovo smučanje ni bilo na ravni, ki si ga želimo in jo je sposoben. Miha pa je naredil napako, za katero ne vem, kako bi jo opisal. V tretjih vratih je bilo premalo smeri in odstop. Čeprav je v formi in se dobro smuča, je bil izplen ničen,« je ocenil trener slovenskih smukačev Grega Koštomaj.

Preberite še:

Komentarji: