Nov uspeh Flisarja: drugo mesto v Branasu

Najboljši slovenski smučar prostega sloga Filip Flisar je na tekmi krosa v Branasu zasedel drugo mesto.

Objavljeno
03. marec 2012 16.29
D. O., Delo.si
D. O., Delo.si
Lillehammer - Najboljši slovenski smučar prostega sloga Filip Flisar se je izkazal tudi v krosu svetovnega pokala v norveškem Branasu. Sicer mu ni uspelo ponoviti zmag iz Alpe d'Hueza in Bischofshweisna, je pa z drugim mestom dosegel svoj tretji najboljši izid v karieri, piše STA. V finalu ga je premagal le Finec Jouni Pellinen. Tretji je bil Avstrijec Andreas Matt.

Pri ženskah je zmagala Kanadčanka Mariele Thompson pred Švicarko Emilie Serain. Filip Flisar je še povsem v igri za zmago v svetovnem pokalu, saj minimalno zaostaja za vodilnima Kanadčanom Bradyjem Lemanom in Švicarjem Alexom Fivo.

»Serija odličnih rezultatov se nadaljuje. Izkoristil sem spomladanske razmere, ki mi ustrezajo, pomladne tekme so kot nalašč zame. V finalu nisem imel najboljšega startnega položaja, saj sem bil v kvalifikacijah šele peti, start pa je bil danes izrazit in zelo pomemben. Že na njem sem se zapletel s Kanadčanom Bradyjem Lemanom, a na koncu vseeno še enega prehitel. Zdaj si mislim, da bi lahko bil tudi boljši, a tudi drugo mesto je lep rezultat. Veseli me moja konstantnost, saj praktično nimam slabega rezultata. Znajdem se na vseh vrstah prog, na vseh vrstah snega. In to mi daje optimizem za zaključek svetovnega pokala,« je za STA dejal Mariborčan, ki je v zadnjem času postal znan tudi zaradi svojih zanimivih brkov.