Padec Morgensterna šokiral Dietharta

Thomasa Dietharta je ob pogledu na letalnico močno mikalo, da bi opravil svoj prvi polet v karieri.

Objavljeno
13. januar 2014 11.44
Miha Šimnovec, poročevalec
Miha Šimnovec, poročevalec
Bad Mitterndorf - Novinarje je v tukajšnjem tiskovnem središču v soboto obiskal senzacionalni zmagovalec nedavne novoletne turneje Thomas Diethart, ki je med drugim priznal, da ga je ob pogledu na letalnico zelo mikalo, da bi prav na njej opravil prvi polet v karieri.

»Škoda, toda tako sva se z glavnim trenerjem Alexandrom Pointnerjem odločila že v sredo in menim, da je bila odločitev pravilna. Po turneji sem potreboval nekaj dni miru, da sem si odpočil od napornega novoletnega tekmovalnega ritma,« je dejal rahlo prehlajeni 21-letnik iz Michelhausna v Spodnji Avstriji, ki se je kar zgrozil, ko je v petek po televiziji videl posnetek padca svojega vzornika Thomasa Morgensterna. »Nisem ga mogel pogledati do konca. To je bil hud šok zame, vendar pa je 'Morgi' velik borec. Ker se je že večkrat vrnil, verjamem, da se bo tudi tokrat,« je prepričan Diethart.

Še vedno v intenzivni negi

Morgenstern sicer še naprej leži na intenzivnem oddelku bolnišnice v Salzburgu. »To je normalno, saj potrebuje mir, za nameček mora biti ves čas pod zdravniškim nadzorom,« je razložil moštveni zdravnik avstrijske reprezentance Jürgen Barthofer in dodal, da je Thomasovo stanje stabilno. »Je pri zavesti in odgovarja na vprašanja zdravnikov, padca pa se - kakor tudi ne zadnjih dni in skoraj tednov - ne spominja,« je še dodal Barthofer, ki verjame, da jo bo 27-letnik iz Špitala ob Dravi odnesel brez trajnih posledic.

Zdaj 27-letnega trikratnega olimpijskega prvaka čaka deset- do štirinajstdnevna regeneracija. Kljub težki poškodbi mu je glavni trener avstrijske reprezentance Alexander Pointner že obljubil, da bo v ekipi za februarske olimpijske igre v Sočiju pustil eno mesto tudi zanj.