Polet: Tina se je odprla pred letošnjo sezono

Pogovor z Nežko Poljanšek, fizioterapevtko in osteopatinjo v zmagovalni ekipi Tine Maze: človeško telo je ena velika inteligenca.

Objavljeno
17. april 2013 11.15
Jaka Lucu, Polet
Jaka Lucu, Polet
Kako ste začutili Tino, ko sta se prvič srečali?

Hm. Ob prvem srečanju sem jo začutila kot zelo zaprtega človeka. Če se pacient ne odpre, če ne sprejema zdravljenja, terapevt ne more pomagati, nič dati. Poleti 2011 me je Andrea Massi poklical s treninga na Mölltalu in me prosil za pomoč, saj je Tino bolel hrbet. Po prvi terapiji se nekaj časa nismo nič slišali. Tini sem kljub vsemu pokazala nekaj vaj za stabilizacijo mišic trupa in stanje se ji je delno izboljšalo. Sredi decembra 2011 me je Massi poklical v Courchevel in s Tino sem sodelovala do konca sezone, v glavnem vsak četrtek, petek, soboto in nedeljo.

Torej sva terapije opravljali večinoma na tekmah, najino sodelovanje še ni bilo zares učinkovito. Zares odprla se je Tina po sezoni 2011/2012, ko sva se odločili, da bova delali tudi kranio-sakralno terapijo, visceralno mobilizacijo, kar pomeni, da sva delali tudi z želodcem, črevesjem. Zelo mi je začela zaupati, in čeprav se morda na prvi pogled ne zdi, je Tina zelo vodljiva, zelo upošteva navodila in se jih tudi dosledno drži.

Na www.polet.si si lahko preberete celoten intervju!