Prave občutke ujel tudi Robert Kranjec

Smučarski skoki: po dveh dneh treningov v Planici v Francijo brez Jurija Tepeša.

Objavljeno
13. avgust 2014 16.39
Portret Jurij Tepeš, Brnik, 11.Oktobra 2013.
T. V., šport
T. V., šport
Ljubljana – Po dveh dneh v hladni Planici bodo smučarji skakalci danes nadaljevali serijo tekem za veliko nagrado FIS v Courchevelu, kamor pa včeraj ni odpotoval Jurij Tepeš, ki doma nadaljuje treninge. Na hitropotezni tekmi v Franciji, ki jo bodo s kvalifikacijami vred speljali v enem dnevu, bo tako nastopila šesterica s trenutno drugouvrščenim v skupnem seštevku Petrom Prevcem na čelu.

Temu, da je glavni trener Goran Janus seznam nastopajočih skrajšal za eno ime, so botrovale okoliščine. »Jurij je ostal doma, saj v njegovem skakanju ni stalnosti. Za njim sta dve tekmi, na prvi je imel smolo in padel, na drugi pa se ni kvalificiral, zato smo ocenili, da je bolje, da ostane doma, saj nima smisla, da hodi po tekmah in mu ne gre,« je pojasnil Janus, potem ko so v sredo dopoldne skakalci v Kranju opravili še suhi trening, sicer pa skoke nabirali na prenovljeni veliki skakalnici pod Poncami. Dobrega razpoloženja ni pokvarilo niti kislo vreme, vsi so zadržali visok ritem in formo, Janusa pa je zlasti razveselil napredek Roberta Kranjca.

»Robi je oba dneva v Planici kazal boljše skoke, tako, da mislim, da bi lahko ugledal tudi finalno serijo. Je pa težko napovedati, saj so treningi eno, tekma drugo. A pomembno je, da se nanjo odpravlja z dobrimi občutki,« napredek vidi Janus. Na pot so se odpravili Nejc Dežman, Rok Justin, Kranjec, Jernej Damjan, Peter Prevc in Matjaž Pungertar. Zaradi le enodnevnega sporeda se bodo po tekmi takoj vrnili v domovino, na naslednjo tekmo v Hakubi pa bo že odpotovala drugačna zasedba, saj bodo Prevc, Kranjec in Tepeš ostali na treningu v Planici.