Se bo Mazejeva pridružila Isinbajevi, Nadalu in Schumacherju?

Slovenska smučarka Tina Maze je med kandidatkami za prestižno špansko nagrado princa Asturije na področju športa.

čet, 14.06.2012, 17:19

Oviedo - Najboljša slovenska smučarka Tina Mazeje se s svojimi dosežki v pretekli sezoni vzbudila veliko zanimanje Špancev, ki so jo uvrstili med kandidatke za prestižno špansko nagrado princa Asturije na področju športa.

Novico je danes sporočilo špansko veleposlaništvo v Ljubljani, na katerem so pojasnili, da nagrado princa Asturije na področju športa podeljujejo posamezniku, instituciji, skupini posameznikov ali institucij, ki se na najboljši možen način preko svoje zgledne profesionalne poti trudijo prispevati k izboljšanju, ozaveščanju, utrjevanju in promoviranju na športnem področju.

Špansko veleposlaništvo je izrazilo prepričanje, da kandidatura Tine Maze resnično pooseblja vse naštete vrednote na najvišji stopnji. Razglasitev prejemnika nagrade bo 5. septembra. Nagrajenec bo prejel denarno nagrado 50.000 evrov, kip Joana Miroja, oblikovan posebej za nagrade princa Asturije, priznanje in insignijo.

Nagrado princ Asturije podeljujejo v različnih kategorijah (umetnost, komunikacija in humanistika, literatura, šport, mednarodno sodelovanje, družboslovje, tehnično in znanstveno raziskovanje ter složnost), na športnem področju, kjer so jo prvič podelili leta 1987, pa so bili med dobitniki tudi atletinja Jelena Isinbajeva, teniški igralec Rafael Nadal, dirkača formule 1 Michael Schumacher in Fernando Alonso, španska nogometna reprezentanca, teniški igralki Steffi Graf in etiopski atlet Haile Gebrselassie, ki jo je prejel lani.

 

Komentiraj članek

Spoštovani komentatorji!

Komentiranje je preprosto, vendar pa zaradi spodbujanja kulturne in dostojanstvene razprave pred oddajo komentarjev zahtevamo vnos osebnih podatkov.
Za komentiranje morate biti prijavljeni. Še nimate uporabniškega imena in gesla? Registrirajte se!

Spoštovani komentatorji!

Komentiranje prispevkov na straneh Dela ni pravica, temveč možnost, ki jo omogoča medijska družba Delo, d. d. S komentarji prispevkov izražate svoje mnenje ali stališče na lastno odgovornost. Za objavo komentarjev, ki bodo na ogled takoj vidni vsem obiskovalcem portala, zahtevamo vnos osebnih podatkov. Kot registriran uporabnik, ki osebnih podatkov v uporabniškem računu ni dopolnil, pa imate možnost oddaje komentarjev, pri čemer si uredništvo pridržuje pravico do objave po lastni presoji.

Uredništvo Dela in izdajatelj Delo, d. d., spodbujata argumentirano razpravo in ne dovoljujeta zlorabe medijskega prostora za žalitve, napeljevanje k sovraštvu ali nasilju, osebno diskreditacijo identificiranih piscev, oglaševanje izdelkov ali storitev ali kako drugače pravno spornih komentarjev.

Po kazenskem zakoniku je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe, kakor tudi za razžalitev, žaljivo obdolžitev in obrekovanje. Uredništvo Dela bo pomagalo pri ugotavljanju identitete avtorjev sporočil, če bodo to zahtevali pristojni organi. Podatke lahko na zahtevo sporoči tudi prizadeti osebi zaradi uveljavljanja njenih pravic.

Uredništvo Dela bo zato po svoji presoji brisalo sporna sporočila; posameznim avtorjem bo tudi odvzelo možnost komentiranja.

Za vsebino, naslove in priloge sporočil v forumih so odgovorni avtorji sami.

Medijska družba Delo, d. d., uredništvo Dela

Prijavi se