Skakalke »pregnale« Berčiča v kombinacijo

Nordijsko smučanje: slovenska ženska skakalna vrsta brez glavnega trenerja. Jože Berčič bo vodil kombinatorce.

Objavljeno
15. maj 2014 10.02
Tiskovna konferenca skakalcev - Jože Berčič 19. novembra 2013
Miha Šimnovec, šport
Miha Šimnovec, šport
Ljubljana – Na včerajšnji seji zbora za smučarske skoke in nordijsko kombinacijo (NK) so navzoči člani ob strokovnem vodji obeh panog Tomažu Verdniku soglasno sprejeli novega glavnega trenerja slovenske reprezentance v NK. Namesto Primoža Triplata, ki bo poslej bdel nad skakalnimi upi na ekonomski gimnaziji v Kranju, bo kombinatorce po novem vodil dosedanji selektor ženske skakalne vrste Jože Berčič.

»Z nordijsko kombinacijo – razen kot sodnik in delegat – nisem imel veliko opravka, čeprav sem bil leta 1974 mladinski državni prvak,« je Berčič začel predstavitev programa, v katerem se je zavzel za široko strokovno vodstvo (z uveljavljenim trenerjem za smučarski tek) ter združitev reprezentanc A in B. Ob tem je pogled že uperil k vrhuncu sezone 2014/15 – februarskemu nordijskemu SP v Falunu, kjer bo z Marjanom Jelenkom in Gašperjem Berlotom lovil eno uvrstitev do 10. in še eno do 20. mesta.

Z njegovim prestopom v NK so skakalke ostale brez glavnega trenerja, ni pa skrivnost, da so določena dekleta tako rekoč zahtevala njegovo zamenjavo. Zanimivo, da je imela ob Evi Logar čez Berčičev način dela veliko povedati tudi Maja Vtič, za katero je s 6. mestoma na OI v Sočiju in v skupnem seštevku za svetovni pokal najuspešnejša zima doslej.

»Kar zadeva glavnega trenerja ženske skakalne vrste, pogovori s kandidati še potekajo. Glede na to, da dekleta v tem poletju ne bodo imela tekem za veliko nagrado, imamo na voljo več časa za razmislek. Če pa bo Planica na bližnjem kongresu FIS dobila organizacijo nordijskega SP '19, bomo skušali sestaviti trdne ekipe za petletni ciklus,« je omenil predsednik odbora in zbora za skoke in NK Ljubo Jasnič ter razkril, da bodo v novi sezoni za obe panogi potrebovali približno 1,8 milijona €. Finančnega poročila niso sprejeli, ker novi poslovni direktor SZS (Peter Škerlj) kljub prošnjam še ni posredoval ocene stanja. Ob tem kaže še dodati, da so prireditelji finala v Planici končali z 10.000 € plusa.