Sladka zmaga Katje Višnar

Slovenska smučarska tekačica je z uspehom na ekshibicijski tekmi na Norveškem dokazala dobro pripravljenost.

Objavljeno
02. avgust 2014 18.59
ZOI
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Oslo - Slovenska smučarska tekačica Katja Višnar je sredi priprav na novo tekmovalno zimo dokazala, da je že odlično ogreta. Naša najvišje uvrščena zastopnica v skupnem seštevku svetovnega pokala v minuli sezoni je namreč na SKI Festivalu Blink 2014 na Norveškem opravila z vso konkurenco in se veselila sladke zmage na 10 kilometrov.

Tridesetletna Blejka, ki po zaslugi svojega partnerja Ole Vigna Hattestada, sicer tudi uspešnega smučarskega tekača, poleti že tradicionalno vadi v Skandinaviji, je morala za zmago na ekshibicijski preizkušnji preteči dvanajst 800 metrov dolgih krogov, v kozji rog pa je ugnala tudi najbližji zasledovalki, Nemko Denise Herrmann in domačo adutinjo Ingvild Flugstad Østberg, ki se obe že lahko pohvalita tudi s stopničkami v svetovnem pokalu.

»Seveda sem zelo zadovoljna z zmago na razdalji. Odlično sem se počutila, obenem sem imela zelo dober finiš. Konkurenca je bila res ostra, na ravni svetovnega pokala. Zdaj bom skušala iztisniti kar največ še na šprinterski preizkušnji,« je strnila vtise Višnarjeva.