Smučarske tekačice čaka prvi mestni šprint

Svetovni pokal smučarjev tekačev se ta konec tedna nadaljuje v Düsseldorfu. Na štartu bodo štiri Slovenke.

Objavljeno
02. december 2011 15.19
Posodobljeno
02. december 2011 15.45
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Düsseldorf - Na obrežju Rena v Düsseldorfu se ta konec tedna nadaljuje svetovni pokal v smučarskih tekih. Na tekmahbodo v soboto in nedeljo nastopile tudi štiri slovenske smučarske tekačice: Vesna Fabjan, Katja Višnar, Barbara Jezeršek in Alenka Čebašek.

Sloviti mestni šprint v Düsseldorfu vsako leto pritegne ogromno število gledalcev. Množice navijčaev tudi tokrat pričakujejo na sobotnem posamičnem šprintu v prosti tehniki, v nedeljo se bodo tekači pomerili še v ekipnem šprintu. »Ob desetletju prirejanja tekem za svetovni pokal v Düsseldorfu se obeta čudovit festival z zabavo za vsakogar,« je dejal predsednik organizacijskega odbora August Pollen.

»Vse se lahko obrne na glavo«

V v Düsseldorfu so v preteklosti že blestele tudi slovenske tekačice. Vesna Fabjan je v prejšnjih dveh letih obakrat osvojila tretje mesto. Cilji so zato visoki tudi letos, a trener Vladimir Korolkevič opozarja na vremenske razmere, ki bi utegnile krojiti razplet.

»Vremenska napoved za soboto ni najboljša, saj naj bi deževalo. Za nedeljo napovedujejo izboljšanje brez padavin in toplo vreme. V tem sprintu nikoli ne veš, kaj se lahko zgodi. Vse se lahko obrne na glavo. Upam, da bo vse v redu,« je dejal glavni trener slovenskih tekačic.

Tekmovalci in tekmovalke bodo progo lahko preskusili le v soboto pol ure pred kvalifikacijami, ki se bodo začele ob 10.30. Izločilni boji bodo ob 12.45.

Polfinali nedeljskega šprinta dvojic se bodo začeli ob 11. uri, finali pa ob 13. Trener Korolkevič računa, da bosta nastopili dve slovenski ekipi.