SZS: Izjava o sporazumni prekinitvi pogodbe z Blažičem ne drži

Jurij Žurej: Okvirno smo dogovorili pogodbe z vsemi dosedanjimi glavnimi sponzorji in pridobili nekaj novih.

Objavljeno
09. maj 2014 13.31
tlo/solden
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Ljubljana - Potem ko so se v medijih pojavile različne izjave v zvezi s proračunom panoge za alpsko smučanje, se je s sporočilom za javnosti (objavljamo ga lektoriranega) oglasila tudi Smučarska zveza Slovenije (SZS).

»Vodstvo Smučarske zveze Slovenije je predsedniku panoge za alpsko smučanje Dušanu Gorišku in odboru panoge podrobno predstavilo proračun za sezono 2014/15 v višini 1.080.000 € že 23. aprila letos. Poleg tega zneska je proračun panoge sestavljen še iz pogodbe z najboljšo smučarko na svetu Tino Maze (poslovna skrivnost), 210.000 € za skupne stroške panoge in 100.000 € za pokrivanje izgube iz preteklih sezon. Panoga tako že nekaj časa razpolaga s sredstvi, ki so na voljo za programe, zato ni nikakršnega zadržka, da se program ne bi mogel izvajati. Izjava o sporazumni prekinitvi pogodbe z vodjo panoge Dušanom Blažičem ne drži. SZS je na zahtevo predsednika panoge za alpsko smučanje enostransko prekinila pogodbo o sodelovanju,« so v sporočilu za javnosti zapisali pri SZS.

Dodali so še izjavo direktorja zveze Jurija Žureja: »SZS deluje transparentno in skladno z vsemi pravili, zapisanimi v aktih, ter upoštevajoč veljavni etični kodeks. Enako velja za vse organe, ki delujejo pod okriljem zveze. Lahko povem, da smo pri panogi za alpsko smučanje okvirno dogovorili pogodbe z vsemi glavnimi sponzorji, ki so tudi v preteklosti sodelovali s panogo, in pridobili nekaj novih. Upoštevali pa smo tudi dejstvo, da bo SZS iz naslova državnih sredstev predvidoma prejela manjši znesek.«