Takanašijeva melje naprej

Japonska smučarska skakalka Sara Takanaši je dosegla že svojo osmo zmago na devetih tekmah te sezone.

Objavljeno
19. januar 2014 10.04
SKI-JUMPING-JPN
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Tokio - Tudi na tekmi smučarskih skakalk v japonskem Zaooju je bila domačinka Sara Takanaši brez konkurence. Tako je na deveti tekmi sezone slavila že osmo zmago, in je bržkone že nedosegljiva za zasledovalke v svetovnem pokalu.

Druga je bila Nemka Carina Vogt, ki je v skupnem seštevku svetovnega pokala na drugem mestu. Tretja na tekmi je bila Švicarka Bigna Windmüller.

Tako kot v soboto so izpeljali le eno finalno serijo, saj je organizatorjem znova ponagajal veter, ki ga je za nameček spremljalo tudi sneženje. Tako se je v obeh dneh že po prvi seriji veselila japonska adutinja Takanašijeva, ki si je drugo zmago na domači skakalnici zagotovila s skokom, dolgim 98 metrov (127,5 točke). Vogtova je skočila 96 metrov (117,5 točke), Švicarka Windmüllerjeva pa je skočila 91 metrov (109,9 točke) za svoje prvenstvene stopničke v svetovnem pokalu.

Slovenske tekmovalke so Japonsko izpustile zaradi priprav na domačo tekmo v Planici. Ta bo naslednji konec tedna gostila odpadlo tekmo z Ljubnega ob Savinji. Zadnja postaja pred Sočijem bo 1. in 2. februarja Hinzenbach.