Tina Maze za Gazzetto: Sezona me je izčrpala, potrebujem morski oddih

VIDEO: Slovenska smučarska šampionka tudi o odnosu z Andreo Massijem, pogledu v prihodnost in o Lindsey Vonn.

Objavljeno
18. marec 2014 14.35
massi
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Ljubljana − Največji italijanski športni dnevnik Gazzetta dello Sport je imel tokrat tudi slovenski pridih. V izčrpnem intervjuju so namreč pri »rožnatem« časniku gostili slovensko smučarsko šampionko Tino Maze in vodjo ekipe aMaze Andreo Massija, obenem so s 30-letno Črnjanko opravili tudi pogovor pred kamero Gazzette TV.

»O prihodnosti ne morem reči še nič, potrebujem par dni za odločitev, jasno pa je, da moram nekaj spremeniti. Sezona me je izčrpala, potrebujem nekaj dni morskega oddiha za polnjenje baterij. Iščem nove motive za nadaljevanje kariere. Nekatere spremembe so nujne, druge bomo sprožili kar sami,« se je v prihodnost zazrla dobitnica dveh zlatih olimpijskih odličij iz Sočija.

Mimo njenega odnosa s partnerjem in vodjo ekipe Massijem kajpak ni šlo. »Ni lahko imeti partnerja za trenerja, naporno je. Že leta sva pod stresom, kar na najino zdravje ne vpliva najbolje, prav tako je težko za ljudi, ki naju obdajajo. Andrei dolgujem ogromno. Spoznala sem ga pred dvanajstimi leti, spremenil me je. Prej sem bila lena in brez motivacije, ničesar nisem počela. Šele ko sva začela sodelovati, sem si postavila cilje,« je poudarila izkušena Korošica.

O tekmicah: »Lindsey Vonn je eden mojih motivov za naprej. Priznam, zelo jo pogrešam in upam, da se čim prej vrne.« In še o vlogi, ki jo nosi v slovenskem športu: »V domovini sem najbolj priljubljena športnica, česar se zavedam. Mladim nadobudnim športnikom sem vzor, odgovornost je izjemna, a poskušam to vlogo čim bolje opravljati.«