Uradno: Lindsey Vonn v Söldnu ne bo

Tina Maze bo imela na ledeniškem uvodu v novo sezono svetovnega pokala eno nevarno tekmico manj.

Objavljeno
23. oktober 2013 13.29
FILES-SKI-WORLD-AUT-USA-VONN
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Sölden - Tina Maze bo imela na ledeniškem uvodu v novo sezono svetovnega pokala v alpskem smučanju v soboto v Söldnu eno nevarno tekmico manj. Dolgo časa se je namreč špekuliralo o tem, ali se bo ameriška zvezdnica Lindsey Vonn udeležila tekmovalnega odprtja nove zime, danes pa so iz njenega tabora končno pregnali meglo in nedvoumno sporočili: Vonnove v Söldnu ne bo!

Štirikratna dobitnica velikega kristalnega globusa in glavna Tinina tekmica tudi v prihajajoči sezoni se je namreč odločila, da bo po hudi poškodbi kolena izpustila veleslalomsko preizkušnjo na ledeniku Rettenbach in sredi novembra tudi slalomsko v finskem Leviju, vrnitev med smučarsko elito pa snuje na severnoameriški turneji konec prihodnjega meseca v domačem Beaver Creeku in decembra v kanadskem Lake Louise.

»Z opravljenim na pripravah v Söldnu sem zadovoljna, telesno se odlično počutim, napredek je očiten, vendar pa čutim, da potrebujem še nekaj dodatnega treninga, preden se vrnem v tekmovalni ritem. To pomeni, da bom uvodno dejanje zime izpustila. Potrpežljivost resda ni moja najmočnejša točka, a v tem trenutku boljše rešitve zame ni. Vračam se v Vail, kjer bom nadaljevala priprave za Beaver Creek in moj osrednji cilj sezone, februarske olimpijske igre v Sočiju,« je potrdila 29-letna Američanka, ki potrebuje le še štiri zmage v svetovnem pokalu, pa bo na večni lestvici v kozji rog ugnala tudi slovito Avstrijko Annemarie Moser-Pröll.