V Planici brez olimpijske zmagovalke Vogtove

Na jutrišnji ženski preizkušnji v Planici (štart ob 9. uri) med 30 smučarskimi skakalkami tudi šest Slovenk.

Objavljeno
21. marec 2014 23.40
vidic planica
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Planica - Jutrišnji dvojni program v dolini pod Poncami bodo že ob 9. uri začele smučarske skakalke, ki bodo s posamično preizkušnjo zapečatile sezono svetovnega pokala. Dvomov o dobitnici velikega kristalnega globusa že dolgo ni več: Japonka Sara Takanaši ima namreč že več kot 800 točk zaloge pred prvo zasledovalko Carino Vogt, ki pa jo utegne jutri še oplemenititi. Nemka, ki bo olimpijsko sezono zagotovo končala na drugem mestu, namreč na današnjem finalu sezone v Planici ne bo nastopila, saj ima že od rane mladosti težave s kolenom, v prihodnjih dneh pa bo morala tudi pod nož, kot je pojasnil nemški reprezentančni trener Andreas Bauer. Po operaciji bo izven trenažnega procesa predvidoma od dva do tri mesece.

Vogtova je doslej devetkrat stopila na zmagovalni oder preizkušenj svetovnega pokala, še nikdar pa ni zmagala - v nasprotju z olimpijskimi igrami v Sočiju, na katerih je senzacionalno opravila z vsemi tekmicami.

Med 30 tekmovalkami, ki bodo jutri na štartu, bo tudi šesterica Slovenk: Anja Javoršek bo imela štartno številko 2, Urša Bogataj 14, Špela Rogelj 15, Eva Logar 19, Katja Požun 21 in Maja Vtič 27.