padec Morgensterna na Kulmu

Avstrijski skakalec Thomas Morgenstern jo je pri padcu na treningu na Kulmu odnesel s poškodbami glave in pljuč.

Objavljeno
10. januar 2014 15.34
SKI-JUMP-AUT-OLY-2014-MORGENSTERN
M. Ž., Delo.si; J. P., Delo.si
M. Ž., Delo.si; J. P., Delo.si

Tauplitz/Bad Mitterndorf - Smučarski skakalci so danes pred kvalifikacijami na Kulmu najprej opravili uradni trening, ki se vnovič ni dobro končal za Avstrijca Thomasa Morgensterna.

Avstrijca je pri drugem skoku obrnilo v zraku, tako da treščil na tla in ga je nato nemočnega premetavalo po doskočišču vse do izteka, kjer je za nekaj časa obležal nezavesten (njegov padec si lahko ogledate v zgornjem videu). Ko so ga položili na nosila, je bil odziven in je lahko premikal roke in noge. »Želel je vedeti le, kaj natančno se mu je zgodilo,« je pojasnil fizioterapevt avstrijske skakalne reprezentance Herbert Leitner.

Prvi izvidi pregledov v univerzitetnem kliničnem centru v Salzburgu kažejo resne poškodbe glave in pljuč. Morgi je na intenzivni negi, vendar je pri zavesti, odziven in izven smrtne nevarnosti. Zdaj ga čaka 72 ur opazovanja na intenzivni negi.

To pa ni bila prva nezgoda Thomasa Morgensterna v tej sezoni, saj se je pred tem poškodoval 15. decembra v Titisee-Neustadtu, kjer si je, prav tako po grdem padcu po doskoku, zlomil desno dlančnico.