Video: padec Morgensterna na Kulmu

Avstrijski skakalec Thomas Morgenstern jo je pri padcu na treningu na Kulmu odnesel s poškodbami glave in pljuč.

pet, 10.01.2014, 14:43; spremenjen: 17:46

Tauplitz/Bad Mitterndorf - Smučarski skakalci so danes pred kvalifikacijami na Kulmu najprej opravili uradni trening, ki se vnovič ni dobro končal za Avstrijca Thomasa Morgensterna.

Avstrijca je pri drugem skoku obrnilo v zraku, tako da treščil na tla in ga je nato nemočnega premetavalo po doskočišču vse do izteka, kjer je za nekaj časa obležal nezavesten (njegov padec si lahko ogledate v zgornjem videu). Ko so ga položili na nosila, je bil odziven in je lahko premikal roke in noge. »Želel je vedeti le, kaj natančno se mu je zgodilo,« je pojasnil fizioterapevt avstrijske skakalne reprezentance Herbert Leitner.

Prvi izvidi pregledov v univerzitetnem kliničnem centru v Salzburgu kažejo resne poškodbe glave in pljuč. Morgi je na intenzivni negi, vendar je pri zavesti, odziven in izven smrtne nevarnosti. Zdaj ga čaka 72 ur opazovanja na intenzivni negi.

To pa ni bila prva nezgoda Thomasa Morgensterna v tej sezoni, saj se je pred tem poškodoval 15. decembra v Titisee-Neustadtu, kjer si je, prav tako po grdem padcu po doskoku, zlomil desno dlančnico.

 

Komentiraj članek

Spoštovani komentatorji!

Komentiranje je preprosto, vendar pa zaradi spodbujanja kulturne in dostojanstvene razprave pred oddajo komentarjev zahtevamo vnos osebnih podatkov.
Za komentiranje morate biti prijavljeni. Še nimate uporabniškega imena in gesla? Registrirajte se!

Spoštovani komentatorji!

Komentiranje prispevkov na straneh Dela ni pravica, temveč možnost, ki jo omogoča medijska družba Delo, d. d. S komentarji prispevkov izražate svoje mnenje ali stališče na lastno odgovornost. Za objavo komentarjev, ki bodo na ogled takoj vidni vsem obiskovalcem portala, zahtevamo vnos osebnih podatkov. Kot registriran uporabnik, ki osebnih podatkov v uporabniškem računu ni dopolnil, pa imate možnost oddaje komentarjev, pri čemer si uredništvo pridržuje pravico do objave po lastni presoji.

Uredništvo Dela in izdajatelj Delo, d. d., spodbujata argumentirano razpravo in ne dovoljujeta zlorabe medijskega prostora za žalitve, napeljevanje k sovraštvu ali nasilju, osebno diskreditacijo identificiranih piscev, oglaševanje izdelkov ali storitev ali kako drugače pravno spornih komentarjev.

Po kazenskem zakoniku je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe, kakor tudi za razžalitev, žaljivo obdolžitev in obrekovanje. Uredništvo Dela bo pomagalo pri ugotavljanju identitete avtorjev sporočil, če bodo to zahtevali pristojni organi. Podatke lahko na zahtevo sporoči tudi prizadeti osebi zaradi uveljavljanja njenih pravic.

Uredništvo Dela bo zato po svoji presoji brisalo sporna sporočila; posameznim avtorjem bo tudi odvzelo možnost komentiranja.

Za vsebino, naslove in priloge sporočil v forumih so odgovorni avtorji sami.

Medijska družba Delo, d. d., uredništvo Dela

Prijavi se