Vitranc v dveh dneh obiskalo 14.000 gledalcev

Odličen obisk tradicionalnega vikenda alpskih smučarjev v Kranjski Gori je nagrada za trud prizadevnih prirediteljev.

Objavljeno
10. marec 2014 14.10
Vitranc
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Kranjska Gora − Prireditelji tradicionalnega, letos že 53. pokala Vitranc, vsakoletnega vikenda tekem svetovnega pokala alpskih smučarjev v tehničnih disciplinah, so bili znova nagrajeni za brezhibno organizacijo, saj so v dveh dneh privabili kar 14.000 športnih navdušencev. Poleg slovenskih so bili številni tudi avstrijski in italijanski navijači, pa seveda tudi privrženci z drugih koncev Evrope in sveta.

Podkorenska proga je kljub visokim temperaturam in sončnemu vremenu odlično zdržala vse nastopajoče. Vodja tekmovanja Aleš Vidic je pri tem poudaril: »Zahvala gre številnim prostovoljcem, ki so veliko svojega prostega časa namenili delu na progi. Kljub strahu tekmovalcev je bila proga − kot je na novinarski konferenci poudaril Felix Neureuther − odlično pripravljena in je omogočala dobre rezultate slehernemu smučarju.«

Pokal Vitranc je sicer trdno zasidran tudi v koledarju moških tekem svetovnega pokala v prihodnjih treh letih, svetovna elita pa bo Kranjsko Goro prihodnjič obiskala 14. in 15. marca 2015.