Zmaga Slovakinji Petri Vlhovi, Ana Bucik odstopila

Po sezoni težav v slalomu vendarle slavje slovaške šampionke. Za Slovenko po spodbudnem 6. mestu na prvi progi pozneje usodna napaka.
Fotografija: Na zadnjem slalomu sezone so se na stopničke uvrstile Petra Vlhova, Leona Popiović in Mikaela Shiffrin. FOTO: Charly Triballeau/AFP
Odpri galerijo
Na zadnjem slalomu sezone so se na stopničke uvrstile Petra Vlhova, Leona Popiović in Mikaela Shiffrin. FOTO: Charly Triballeau/AFP

Petra Vlhova je najbolj priljubljena športnica na Slovaškem, ima veliki kristalni globus in zlato olimpijsko kolajno. V tej sezoni pa se je soočila s številnimi zdravstvenimi težavami, izčrpanostjo in tako tudi visokih ciljev ni uresničila. Prav za konec pa je v slalomu v Andori zablestela, dosegla drugo zmago v tej zimi in si vrnila nasmeh na obraz. Nasmejana pa je bila tudi Hrvatica Leona Popović iz Mrkoplja v Gorskem Kotarju, ki je z 2. mestom prvič doslej stopila na oder najboljših treh v svetovnem pokalu. Za zmagovalko je zaostala za 43 stotink. Bron je za konec pripadel kraljici te smučarske zime Mikaeli Shiffrin (+0,86).

Po lepem prvem nastopu smo si precej obetali od smučanja Ane Bucik, toda že kmalu po štartu je storila napako, smučala prek količka in drugič v sezoni ostala brez uvrstitve. »Sem kar žalostna, toda to je pač slalom, v katerem se ti lahko pripeti takšna napaka. V tej sezoni nisem dosegla tiste želene pike na i, to bo ostal izziv za naslednjo zimio,« je za TV Slovenija takoj po koncu tekme poudarila reprezentantka iz Nove Gorice.

Petra Vlhova je zablestela na zadnjem prizorišču sezone. FOTO: Albert Gea/Reuters
Petra Vlhova je zablestela na zadnjem prizorišču sezone. FOTO: Albert Gea/Reuters

Slovakinja že za uvod odlično

Prvo progo zadnje slalomske tekme za svetovni pokal v Andori je najhitreje presmučala Petra Vlhova s številko 1. Presenetljivo druga je Hrvatica Leona Popović, ki zaostaja 32 stotink sekunde, tretje izhodišče ima Švedinja Anna Swenn Larsson (+0,56).

Najboljša smučarka v svetovnem pokalu Mikaela Shiffrin ni imela najboljšega nastopa in je četrta z zaostankom 0,59. Dobro se je odrezala edina Slovenka Ana Bucik, ki je šesta z 1,29 zaostanka..

Ana Bucik je po lepem uvodnem nastopu ob koncu odstopila.. FOTO: Lionel Bonaventure/ AFP
Ana Bucik je po lepem uvodnem nastopu ob koncu odstopila.. FOTO: Lionel Bonaventure/ AFP

»Zelo sem zadovoljna s prvim nastopom, imela sem dobre občutke, morda bi se dalo narediti še kaj več. Ni bilo veliko napak, a vsaka se pozna. V drugo bom poskusila smučati še bolje,« je za TV Slovenija izjavila Primorka. 

Slalomski in skupni seštevek je osvojila Američanka Shiffrinova, ki je lovila 88. karierno zmago, 54. slalomsko.

Preberite še:

Komentarji: