Agonija deskarjev vse večja

V Moskvi so odpovedali novo tekmo zaradi pomanjkanja snega. Rok Marguč se ne obremenjuje.

Objavljeno
25. februar 2017 12.40
Rok Marguč, tekma za svetovni pokal v deskanju na snegu, 28.1.2017, Rogla [rok marguč, snowboard]
A. V., STA
A. V., STA
Ljubljana - V Moskvi bi moral biti danes tekma svetovnega pokala deskarjev v paralelnih disciplinah, a paralelnega slaloma ne bo, saj so ga prireditelji odpovedali. Razlog pa ni slabo vreme, ampak pomanjkanje denarja, ki je najprej organizatorje prisililo v selitev iz Kazana v Moskvo, nato pa v dokončno odpoved.

Kot kaže, tekme ne bodo nadomestili, že tako majhno število preizkušenj pa bo zdaj še manjše. Če bi slučajno odpadel še zadnji slalom, ki bo na sporedu po svetovnem prvenstvu v Sierri Nevadi, za to disciplino niti ne bi mogli podeliti globusa, saj pravila velevajo, da morajo biti v posamezni disciplini vsaj tri tekme.

"Za odpoved smo izvedeli takoj po prihodu iz Južne Koreje. Seveda nismo bili najbolj zadovoljni, po premisleku pa sem ugotovil, da zame to niti ni slabo. Po slabših nastopih mi prav pride nekaj treninga, čas, ki bi ga porabil za potovanje v Rusijo, sem bolj koristno izkoristil. Treniral sem na Rogli in moram reči, da je bil trening odličen," se zaradi odpovedi tekmi v Moskvi ni obremenjeval slovenski specialist za svetovna prvenstva Rok Marguč.

In svetovno prvenstvo se hitro bliža, pred njim tekmovalce čaka le še paralelni veleslalom v Bolgariji, nato pa bodo 8. decembra odpotovali v Sierro Nevado, kjer bodo nekaj dni trenirali, 14. marca pa jih čaka prva tekma. Marguč za sabo nima najboljše sezone, a je v preteklosti že dokazal, da to na tekmo svetovnega prvenstva ne vpliva, doslej je namreč na SP osvojil že pet kolajn.

"V Sierri Nevadi bom odmislil slabšo sezono, verjamem, da sem lahko tudi tam visoko. Žal sem tudi letos storil podobno napako kot lani, poskušal z novostjo v opremi, ki me očitno stane, a tak sem, vedno strmim k napredku, vedno želim biti hitrejši. Ta novost povečuje hitrost, a se nanjo še nisem navadil, je pa zagotovo prihodnost, brez katere v naslednjih sezonah ne bo šlo. Upam pa, da se bi bo obrestovala že na svetovnem prvenstvu," je dejal Celjan.