Ana Drev sezono odprla precej bolje kot prejšnje

"Iz te tekme bom skušala vzeti pozitivne stvari, določeni deli prog so bili dobri, gremo naprej," je ocenila Drevova.

Objavljeno
22. oktober 2016 17.15
solden
Špela Robnik, poročevalka
Špela Robnik, poročevalka

Sölden - Z uvodnim dejanjem sezone svetovnega pokala v alpskem smučanju, ženskim veleslalomom v Söldnu, so bili lahko zadovoljni tudi v slovenskem taboru. Ana Drev je v z desetim mestom sezono odprla precej bolje kot v prejšnjih letih, to je tudi njen najboljši rezuktat v Söldnu, vseeno pa povsem zadovoljna ni mogla biti. Kot je dejala, še ni dosegla ravni smučanja, s katerim se je visoko uvrščala minulo zimo. "Imam mešane občutke, vseeno se mi zdi, da ne smem biti preveč kritična do sebe, deseto mesto je le precej boljši začetek kot v prejšnjih sezonah. Iz te tekme bom skušala vzeti pozitivne stvari, določeni deli prog so bili dobri, gremo naprej," je ocenila. "Na drugi progi sem se počutila precej boljše, že takoj po štartu, tudi strmina se mi je zdela na precej visoki ravni, medtem ko sem na prvi res veliko izgubila. Tudi sama ne vem, zakaj, treba bo narediti analizo," je še dejala sedma veleslalomistka prejšnje zime. Priznala je tudi, da je vendarle čutila precej psihološkega pritiska, ko je v zimo vstopila kot prva slovenska tekmovalka. A zdaj je led prebit in že na naslednji tekmi bo lažje.

Prijetno je presenetila Tina Robnik, zlasti s prvim nastopom. Dosegla je enak čas kot skupna veleslalomska zmagovalka prejšnje sezone, Avstrijka Eva-Maria Brem, vendar pa je na drugi progi z 11. padla na 19. mesto. Vseeno je lahko bila vesela uspešnega začetka sezone, tretjič v karieri je osvojila točke svetovnega pokala. "S prvim nastopom sem res lahko zelo zadovoljna, tudi sama sem bila v cilju presenečena nad rezultatom. Tudi v drugo sem dala vse od sebe, res pa je, da nisem bila vesela, ko sem videla, da sem šele na 10. mestu. Imam še rezerve, a z izkupičkom sem lahko zadovoljna," je povedala. Kaj je bila razlika med prvim in drugim nastopom? "Priprava je bila enaka, mi je pa na prvi progi bolje uspel prehod iz ravnine v strmino, našla sem pravi oblutek, kje spustiti in kje še dodati. Na drugi progi sem tvegala nekoliko premalo, nisem našla prave linije."

Drugi del slovenske četverice na štartu je ostal brez točk. "Pred ravnino sem napadla, kolikor sem lahko, a pripetil se mi je odstop. Strmina mi ni najbolje uspela, zato sem vse tvegala, a se mi ni izšlo. Niti nisem preveč razočarana, to je prva tekma, veliko jih še bo," je povedala Katarina Lavtar, ki je tekmo končala v snegu in tudi velikih bolečinah. V cilju si je palec na roki hladila z ledom. "Boli me roka, ob padcu mi je palec močno zavilo nazaj. Upam, da ni kaj hujšega."

Za Ano Bucik je bil to drugi nastop v Söldnu (štartala je tudi že leta 2012), a se na strmini ni najbolje znašla in je zaostala za trideseterico: "Mislim, da sem sicer v veleslalomu precej napredovala, a žal mi prehod v strmino ni najbolje uspel, čez celo progo sem izgubljala čas. Je pa bila ta tekma zame vseeno dobrodošla, da bom v Levi že šla v tekmovalnem ritmu."