Ana Drev tri sekunde pred vsemi

V Kranjski Gori v odsotnosti Tine Maze z veleslalomsko progo daleč najbolje opravila Ana Drev. Pri moških Jakob Špik tretji.

Objavljeno
28. marec 2015 15.50
drev
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Kranjska Gora - Na ženskem veleslalomu nižje ravni (državno prvenstvo) v Kranjski Gori so med 44 udeleženkami iz devetih držav nastopile tudi vse najboljše slovenske smučarke z izjemo Tine Maze, najbolj pa se je izkazala Ana Drev, ki si je že na prvi progi zagotovila neulovljivo prednost in jo nato v finalu še oplemenitila, tako da je imela naposled pred prvo izzivalko Tino Robnik kar 3,23 sekunde naskoka. Da je bil zmagovalni oder v celoti slovenski, je poskrbela še specialistka za slalom Ana Bucik, ki je bila po prvem nastopu še poravnana z Robnikovo, v drugo pa zamudila nekoliko več in končala na tretjem mestu s 4,03 sekunde zaostanka za Drevovo.

Manj kot pet sekund zadaj sta bili še dve najstnici, Hrvatica Andrea Komšić in Slovakinja Petra Vlhova, medtem ko sta se v elitni deseterici znašli še dve domači tekmovalki: Ilka Štuhec na šestem (+ 5,39) in Saša Brezovnik na osmem mestu (6,72). Vanja Brodnik je odstopila na prvi progi, Katarina Lavtar pa v finalu. V moški konkurenci se je zmage veselil Italijan Michelangelo Tentori, najboljši Slovenec je bil Jakob Špik, ki je na tretjem mestu zaostal 1,67 sekunde, za njim pa so se v osmih desetinkah drugi za drugim zvrstili še Andraž Reich-Pogladič, Mišel Žerak, Štefan Hadalin, Matic Skube in Klemen Kosi. Prvi domači adut Žan Kranjec ni videl cilja že na prvi progi.