Anamarija tokrat navdušila skupaj z Niko

Slovenski smučarski tekačici Anamarija Lampič in Nika Razinger sta v ekipnem šprintu v Estoniji osvojili odlično 10. mesto.

Objavljeno
18. januar 2015 16.40
iza-Dachstein
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Otepää - Potem ko je mlada slovenska smučarska tekačica Anamarija Lampič presenetila že na včerajšnji tekmi klasičnega šprinta in z 11. mestom prvič osvojila točke svetovnega pokala, je tudi drugi tekmovalni dan v estonskem Otepää dokazala odlično pripravljenost. V ekipnem šprintu v prosti tehniki sta se z Niko Razinger zavihteli v finale in osvojili končno deseto mesto.

»Rezervna« dvojica Slovenije je tako presegla vsa pričakovanja, potem ko je v polfinalu kot sedma prišla skozi cilj, a se zavoljo odličnega časa vseeno uvrstila v finale, brez katerega sta ostali Katja Višnar in Alenka Čebašek. Prva slovenska naveza je tekmo končala na 12. mestu.

»Po polfinalu sva se že šli iztekat, potem pa šok, ko so nama sporočili, da sva se v finale uvrstili po času. Nič nama ni bilo jasno. Z Niko sva rekli, da greva do konca, kolikor se bo dalo. Mene je po drugem krogu čisto 'zakislilo'. Bilo je težko, smuči so bile v polfinalu nekoliko slabše, v finalu pa so bile boljše, drugače pa super vikend,« je kajpak bila vzhičena 19-letna Lampičeva, ki je v Estoniji doživela tekmi dosedanje kariere.

»Prva runda v finalu je bila še okej, potem me je pobralo, treba bo še malo potrenirat, začetek sezone ni bil najboljši, a se forma izboljšuje. Zjutraj sva se z Ano že zelo zgodaj zbudili, ker nisva mogli spat, sva si navili domačo 'govejo' glasbo in zraven peli, to naju je poneslo, da sva se potrudili maksimalno. Današnji finale je bil presenečenje za vse, zelo sem zadovoljna,« je razplet štafete opisala 21-letna Razingerjeva.

Presenetljivo je tekma pripadla švedski dvojici Idi Ingemarsdotter in Stini Nilsson. Slednji sta strli odpor Norvežank Maiken Caspers Falle in Ingvild Flugstad Oestberg. Tretji sta bili Poljakinji Justyna Kowalczyk in Sylwia Jaskowiec. Moški ekipni sšprint v prosti tehniki sta dobila Rusa iz ekipe I Aleksej Petuhov in Sergej Ustjugov pred Norveško I (Anders Gloeersen in Finn Haagen Krogh) ter Italijo (Dietmar Nöckler in Federico Pellegrino). 

Ekipni šprint, prosto:

Ženske, 6 x 1,2 km:
1. Švedska I (Ida Ingemarsdotter/Stina Nilsson) 16:11,13
2. Norveška I + 0,85
(Maiken Caspersen Falla/Ingvild Flugstad Oestberg)
3. Poljska (Justyna Kowalczyk/Sylwia Jaskowiec) 0,95
10. Slovenija II (Anamarija Lampič/Nika Razinger) +59,58
12. Slovenija I (Katja Višnar/Alenka Čebašek)

Moški, 6 x 1,5 km:
1. Rusija I (Aleksej Petjuhov/Sergej Ustjugov) 19:39,10
2. Norveška I (Anders Gloeersen/Finn Haagen Krogh) +0,40
3. Italija (Dietmar Nöckler/Federico Pellegrino) 12,95