Baloh se je v Oslu pritožil pri Grosu

Skakalke bodo v Hinzenbachu opravile generalko za Ljubno.

Objavljeno
05. februar 2016 19.47
Miha Šimnovec
Miha Šimnovec

Ljubljana – Najboljše slovenske smučarske skakalke so včeraj opoldne iz Osla priletele v München, od koder so se nato odpeljale naravnost proti dobri dve uri vožnje oddaljenemu Hinzenbachu, kjer bosta že ta konec tedna naslednji preizkušnji za svetovni pokal.

Na tamkajšnji Aignerjevi skakalnici bo urnik še posebej natrpan danes, ko se bo po uradnem treningu (10) in kvalifikacijah (11.30) ob 13. uri začela prva tekma. Za nedeljsko bodo po kvalifikacijah (11.30) zeleno luč prižgali ob 12.30.

Slovenke imajo na Hinzenbach zelo lepe spomine; leta 2012 je bila tam tretja Katja Požun, predlani Maja Vtič, lani pa se je s tretjim mestom izkazala Špela Rogelj. Le malo je manjkalo, pa bi se na Holmenkollnu predvčerajšnjim na zmagovalni oder povzpela Ema Klinec, ki je stopničke zgrešila za vsega 1,6 točke.

»Z malce sreče bi lahko bili tudi višje,« je omenil glavni trener slovenske ženske skakalne vrste Stane Baloh in dodal, da je v uvodni seriji kar štirim njegovim izbrankam (od petih) v zraku pihal veter v hrbet. »Če so razmere spodaj v redu, ni nujno, da so tudi zgoraj. Zato sem se med premorom pritožil pri tehničnem delegatu Jelku Grosu, naj v finalu malo bolj popazijo na naša dekleta,« je zmajeval z glavo »Sten«, nakar je pripomnil, da so medtem prespali tekmo v Oslu in so z mislimi že povsem pri preizkušnjah v Hinzenbachu – generalki za Ljubno.