Bauer napredoval za šest mest, prve točke Malijeve

Na zasledovalni tekmi biatloncev za svetovni pokal v Presque Islu sta zmagala Martin Fourcade in Gabriela Soukalova.

Objavljeno
12. februar 2016 19.28
Š. Ro.
Š. Ro.

Presque Isle - Na zasledovalni preizkušnji biatloncev za svetovni pokal v ZDA je izgubljeno zmago v šprintu le osvojil Francoz Martin Fourcade. S tretjega mesta prebil na prvo in dosegel 44. zmago v karieri in še povečal prednost v boju za krono sezone. Norvežan Johannes Thingnes Bø je ubranitev prvega mesta zapravila z dvema kazenskima krogoma, Rus Anton Šipulin je bil tretji.

Med Slovenci se je do novih točk prebil le Klemen Bauer, ki je tekmo kljub temu, da je moral štirikrat v kazenski krog, končal šest mest višje kot v sprintu in osvojil 26. mesto. Rok Tršan je po sedmih kazenskih krogih ponovil četrtkovo 41. mesto in premierno točko svetovnega pokala tokrat zgrešil za vsega sekundo, Miha Dovžan pa je bil kljub vsega trem kazenskim krogom 50. med 53 uvrščenimi tekmovalci.

Tekmo je zaznamoval tudi grd padec Nemca Arnda Peiffferja, ki se je v enem od spustov grdo zaletel ob drevo ob progi, celo nekaj časa obležal ob progi, nato pa se je vendarle spet zavedel.

Pri dekletih se je druge zmage zapored veselila prva biatlonka zime 2015/16 Čehinja Gabriela Soukalova. Kljub trem zgrešenim strelom je za 30 sekund ugnala Finko Kaiso Mäkäräinen, ki se je prav tako trikrat zavrtela v kazenskem krogu, in za 41 Francozinjo Marie Dorin Habert, ki je zgrešila kar pet od 20 tarč.

Med Slovenkami je Teja Gregorin, ki je v četrtkovem sprintu z 21. mestom ponovila najboljšo uvrstitev sezone, po petih kazenskih krogih zasedla 36. mesto. Izkušena Andreja Mali pa je na prvem strelskem postanku zgrešila dvakrat in z 39. mestom prišla do prvih točk v sezoni.

Z današnjima zasledovalnima tekmama so se končale tudi posamične tekme svetovnega pokala pred svetovnim prvenstvom, ki bo v prvi polovici marca v Oslu.

Današnje tekme je v Presque Islu zaznamoval hud mraz, temperature so padle 16 stopinj pod ledišče. Ker se bo mraz še stopnjeval, so prireditelji zato že nekoliko spremenili program tekmovanj. Nedeljsko žensko štafeto so prestavili na soboto (22.10), prej se bo v soboto začela tudi moška štafeta (20.20).