Bjørgnova se bo aprila vrnila med aktivne tekače

Norveška smučarska tekačica Marit Bjørgen se bo aprila vrnila med aktivne in nastopila na državnem prvenstvu.

Objavljeno
05. februar 2016 15.36
Posodobljeno
05. februar 2016 15.54
Switzerland Tour De Ski Cross Country
M. Ž., STA
M. Ž., STA

Oslo - Norveška smučarska tekačica Marit Bjørgen je na današnji novinarski konferenci v Oslu najavila, da se bo meseca aprila vrnila v smučino.

Marit Bjørgen, ki je v zvezi z nekdanjim norveškim nordijskim kombinatorcem Fredom Børrejem Lundbergom, je zaradi nosečnosti izpustila začetek sezone, 25. decembra lani pa rodila sina Mariusa.

»Dobiti otroka je povsem nekaj drugega kot zlata olimpijska kolajna. Zelo uživam. Marius je zelo priden otrok, sicer ne spi vso noč, toda to me nič ne moti. V vlogi mame zares uživam, še lepše je, kot sem si predstavljala,« je povedala Norvežanka, ki je na novinarsko konferenco prišla z otroškim vozičkom in prvorojencem.

Bjørgnova je napovedala, da se bo v smučino vrnila aprila, ko bo nastopila na državnem prvenstvu v Beitostolnu, prvi večji cilj pa bo nastop na svetovnem prvenstvu februarja prihodnje leto v Lahtiju.

35-letna Norvežanka je v svetovnem pokalu nanizala 75 zmag in se lahko pohvali tudi s štirimi velikimi kristalnimi globusi, s čimer je najuspešnejša tekmovalka v zgodovini tega športa.