Bode Miller se nagiba k upokojitvi

Po novem grdem padcu in operaciji ter izgubljenih sanjah o kolajni na SP, se Bode Miller morda ne bo več vrnil na tekme.

Objavljeno
07. februar 2015 22.44
SPO-WIT-SKI-MEN'S-DOWNHILL-TRAINING
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Vail - Vse od spektakularnega padca in poškodbe na superveleslalomski tekmi na svetovnem prvenstvu v Beaver Creeku, smučarska javnost kar nekako v strahu pričakuje odločitev, da bo ameriški zvezdnik Bode Miller rekel: ne grem se več. Američan je zadnji dve desetletji veljal za eno najvidnejših smučarskih ikon, ki jo bodo vsi močno pogrešali. Je že prišel čas za upokojitev?

Millerja so tem že povprašali na televiziji NBC, odgovoril je, da še ni sprejel dokončne odločitve. Najprej mora okrevati po poškodbi in operaciji mečne mišice, ali se bo vrnil na smuči, še ne ve. »Precej se nagibam k temu, da se ne bi več vrnil. Že nekajkrat sem se poskusil upokojiti, a ni trajalo. A na neki točki bom imel dovolj razlogov, da bo upokojitev obveljala,« je povedal 37-letni smučar in še dejal, da ni eden tistih, ki bo ob svojem odhodu potreboval velik cirkus. »Enostavno me ne bo več.«

Miller, ki je lani aprila dejal, da bo kariero končal v tem letu, res ima že kar nekaj razlogov, da se ne vrne več v smučarsko karavano. Novembra je moral na operacijo hrbta, na tekme se je vrnil šele ta teden na SP. Poleg tega se jima bo s soprogo Morgan maja rodil otrok, Miller pa ima iz prejšnjih zvez tudi šestletno hčer Neesyn in dveletnika Bodeja mlajšega.

»Priprave na novo sezono so zahtevne, to so naporna poletja, ko moraš biti neverjetno predan le telesni pripravi, osredotočen le na pridobivanje kondicije. S tem se ni lahko spoprijeti, zlasti, ker obstajajo tudi druge prioritete. Rad tekmujem, toda trenutno ne vem, kaj bo storil,« je v pogovoru za NBC še povedal Miller.