Bolj kot Prevc prepoznaven le predsednik

Peter Prevc je vsem sodelavcem v senci podaril replike zlatih orlov.

Objavljeno
16. februar 2016 20.13
Tanja Volarič
Tanja Volarič

Ljubljana – Peter Prevc v zadnjem času ne dokazuje le tega, da je trenutno svetlobna leta pred tekmeci, marveč se v najboljši sezoni doslej tudi dobro zabava. Včeraj je v slogu izkušenega moderatorja vzel v roke mikrofon in nizu svojih sodelavcev, ki nikoli ne stopijo iz sence, podaril replike zlatih orlov, nagrade, ki jo je prejel za zmago na novoletni turneji.

Medtem ko je Goranu Janusu, pa pomočniku Janiju Grilcu, Nejcu Franku, ki med drugim skrbi za drese, kondicijskemu trenerju Matjažu Polaku, obema fizioterapevtoma Urbanu Komacu in Urbanu Jarcu, Aljoši in Tomiju, ki skrbita za smuči, in še mnogim drugim s šaljivimi pripombami izročal priložnostna darila, se je izkazal tudi z iskrivostjo duha, a pozneje priznal, da vendarle veliko raje skače in polni baterije v samoti svojih priljubljenih kotičkov. Zadnje čase mu pač ni lahko, v tej zimi so ga začeli prepoznavati še celo tisti, ki na šport ne dajo veliko. »Opažam, da me zdaj res vsak prepozna, po tej plati se je veliko spremenilo. Najbolj prepoznaven pa vseeno nisem, saj imamo še gospoda predsednika,« je v svojem šegavem slogu razložil slovenski šampion, ki je razkril, da je odločitev o posebni zahvali sodelavcem dozorela pred mesecem, saj je želel opozoriti, koliko ljudi prispeva svoj kamenček, da je na koncu njegov mozaik tako popoln.

Medtem ko v tujini še kar vrtijo in analizirajo njegovo zadnjo zmago, ki je ni ogrozil niti s tem, da je po doskoku s hrbtom in rokami podrsal po snegu, kar sodniki ocenijo kot padec, je sam prepričan, da ne gre za dosežek, o katerem bi bilo vredno toliko govoriti. »Čista je bila prva zmaga, do nedeljske pa sem prišel po skoku z napako. Kot skakalec si šteješ za neuspeh, če se v iztek pripelješ po hrbtu,« je tudi s tem Prevc potrdil, kako zelo mora ves čas stremeti k popolnosti, da ohranja takšen status, kot si ga je ustvaril v tej zimi. Veliki kristalni globus se pač zdaj že zdi dejstvo, ki bo uresničitev dočakalo v Planici, a glavni junak je včeraj vseeno s prikimavanjem prisluhnil trenerju Janusu in njegovemu opozorilu, da je do konca sezone ostalo še enajst posamičnih in dve moštveni preizkušnji, kar ne dopušča vnaprejšnjega veselja in sproščenosti.

»Pred nami je še en mesec sezone, ogromno stvari moramo še doseči. Med drugim smo trenutno drugi v pokalu narodov, Nemci so še za nami, Norvežani pa pred nami, a oni so po mojem vendarle premočni,« bo dal Janus v Lahtiju konec tedna priložnost sedmim skakalcem, ki bodo poskušali razbiti tudi urok finskega prizorišča, na katerega Prevc denimo nima najboljših spominov. »Veliko sem zadnja dneva razmišljal, ali smo tam že kaj dosegli, no, jaz še nisem bil na stopničkah, ekipno se nam pa tudi nikoli ni izšlo. Upam, da je letos leto, ko se bomo veselili boljšega izplena,« je odločen vodilni skakalec sezone, ki bo morda imel tokrat vnovič podporo tudi v Robertu Kranjcu. Slednji je namreč po Saporu in Vikersundu spet začel zaupati v svojo formo in, kot pravi, nehal analizirati tehniko. »Rastem sicer že nekaj časa, a sem potreboval čas, da sem to pokazal tudi na treningih. Odslej bo veliko lažje,« je ob včerajšnjem gostovanju v prostorih najbolj svežega skakalnega pokrovitelja Mercatorja zagotovil tudi »leteči Kranjec«.