Brez biatlona in telemarka na slovenskem snegu

V prihodnji zimi bodo slovenska prizorišča gostila šest tekmovanj svetovnega pokala. Prva bo Zlata lisica, zadnja Planica.

Objavljeno
21. junij 2017 19.43
J. P.
J. P.

Ljubljana - Slovenija bo, to je jasno po majski portoroški konferenci Mednarodne smučarske zveze (FIS), v prihodnji zimi priredila šest preizkušenj svetovnega pokala, gostitelji bodo Planica, Kranjska Gora, Maribor, Ljubno in Rogla. Zato pa sta iz koledarja izpadli tekmi biatloncev decembra na Pokljuki, ki se bo po pričakovanjih in skladno z načrti vrnila v sezoni 2018/19, in v telemark smučanju, ki je letošnjega januarja prvič potekala na Krvavcu.

Prva bo, 6. in 7. januarja prihodnje leto, na sporedu ženska smučarska Zlata lisica z obema tehničnima disciplinama. Sledila bo Planica s svetovnim pokalom v smučarskem teku, istočasno - torej 20. in 21. januarja - pa bo na Rogli zbrana elita deskarjev na snegu v paralelnih disciplinah. Zadnji januarski vikend bo rezerviran za smučarske skakalke na Ljubnem, pokal Vitranc v Kranjski Gori, na katerem se bodo tekmovalci v veleslalomu in slalomu borili za zadnje točke pred finalom v Åreju, pa bo 3. in 4. marca. Že tradicionalno bo sklepna postaja smučarskih letalcev dolina pod Poncami med 22. in 25. marcem.