Brez drugega smukaškega treninga v Garmischu

Previsoke temperature so ponagajale nemškim prirediteljem, jutrišnji smuk pa menda ni vprašljiv.

Objavljeno
29. januar 2016 12.10
J. P.
J. P.

Garmisch-Partenkirchen - Za ta letni čas previsoke temperature povzročajo precej preglavic prirediteljem tekem moškega svetovnega pokala v alpskem smučanju ta konec tedna v nemškem Garmisch-Partenkirchnu, ki bo, če bo prvotni program vzdržal, jutri gostil smukaško, v nedeljo pa še veleslalomsko preizkušnjo.

Potem ko so včeraj še lahko spravili pod streho prvi smukaški trening na progi Kandahar, s katerim je daleč najhitreje opravil Avstrijec Hannes Reichelt, izkazala pa sta se tudi Slovenca Andrej Šporn in Boštjan Kline z dvanajstim oziroma petnajstim časom, so imeli danes manj sreče z vremenom, zato so drugi trening prireditelji odpovedali.

Po njihovih zagotovilih jutrišnja tekma ni ogrožena, vseeno pa bodo danes obnovili del proge, na katerem bo dan pozneje na sporedu tudi veleslalom. Nemcem gredo nadaljnji vremenski obeti vsaj za soboto nekoliko bolj na roke, saj je čez noč napovedana ohladitev, nato pa delno oblačno vreme, slabše bo v nedeljo, ko je napovedan dež. Organizatorji imajo pripravljen tudi načrt B - veleslalom na skrajšanem terenu. Slovenske barve bodo na smuku, ki se začne jutri ob 11.30, zastopali Šporn, Kline in Klemen Kosi, na veleslalomu pa Žan Kranjec in Štefan Hadalin.