Brez Faka na poletnem SP

Slovenske barve na poletnem SP v biatlonu v Rusiji bodo branili Gregorinova, Malijeva, Pojetova, Bauer in Oblak.

Objavljeno
18. avgust 2014 16.26
hočevar biatlon
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Ljubljana - Na poletnem svetovnem prvenstvu v biatlonu v ruskem Tjumenu se bo od četrtka do nedelje predstavila tudi petčlanska slovenska ekipa, ki je danes iz Prage odpotovala na skoraj 3500 kilometrov dolgo pot s čarterskim letom. Slovenske barve bodo branili Klemen Bauer, Lenart Oblak, Teja Gregorin, Andreja Mali in Urška Poje. Manjkal bo Jakov Fak, saj se je strokovno vodstvo odločilo, da mu tekme v tem pripravljalnem obdobju ne bi koristile.

Spored v Rusiji bodo v četrtek načele mešane štafete, v petek in soboto se bo konkurenca pomerila v šprintu, v nedeljo pa še v zasledovanju. Slovenska ekipa je zadnje dni vadila na Pokljuki, po besedah glavnega trenerja reprezentance A Uroša Velepca pa so v reprezentanci najbolj zadovoljni s pripravami v francoskem Bessansu, a so bili tudi zadnji treningi uspešni, na prvenstvu pa bo bolj kot rezultati v ospredju ocena stanja pripravljenosti.

»Videli bomo, kje smo. Videli bomo čase streljanja, koliko tekmovalci porabijo do prvega strela in natančnost na strelišču. Nekateri bodo prilagajali položaj pri streljanju, tako da bomo videli, kako se bodo odrezali pod stresom. Dneva pred prvo tekmo bomo seveda izkoristili za treninge, ki bodo v petek malo lažji, sicer pa bodo trdo vadili in tekmovali,« je Velepec strnil vtise pred odhodom v poletni Tjumen, kjer se temperature čez dan povzpnejo nad 30 stopinj Celzija.