Čater do tretjega najboljšega dosežka v karieri

Slovenski alpski smučar je na superveleslalomu v Beaver Creeku zasedel 15. mesto, Boštjan Kline neprepričljiv. 

Objavljeno
01. december 2017 22.58
J. P.
J. P.

Beaver Creek - Superveleslalomska preizkušnja svetovnega pokala v ameriškem Beaver Creeku bo za vekomaj ostala v spominu Avstrijcu Vincentu Kriechmayerju, ki se je pri 26 letih razveselil krstne zmage na preizkušnjah te ravni. Doslej je, vselej na superveleslalomih, že trikrat stal na stopničkah (od tega dvakrat v Kvitfjellu), zmagal pa še ni. Tokrat je prekinil urok in si pokoril vso konkurenco na čelu z najboljšim v tej disciplini v minuli zimi, Norvežanom Kjetilom Jansrudom, ki je zamudil skoraj četrt sekunde, avstrijski uspeh je s tretjim mestom dopolnil Hannes Reichelt.

V slovenskem taboru niso mogli biti zadovoljni z nastopom Boštjana Klineta, ki se je z dvesekundno zamudo komaj obdržal med trideseterico in je z 29. mestom ujel le dve točki (med drugim ga je prehitel tudi Norvežan Rasmus Windingstad s številko 72), Tilen Debelak je zaostal preveč in obtičal na 42. mestu, Klemen Kosi pa je odstopil. Slovensko čast je tako zelo spodobno reševal 24-letni Martin Čater, ki je zaokrožil udarno petnajsterico in se razveselil tretjega najboljšega dosežka v karieri, drugega superveleslalomskega po februarskem šestem mestu v Kvitfjellu. Za zmagovalcem je zaostal zgolj 1,29 sekunde.

»Generalno sem kar zadovoljen. Sploh z rezultatom, z vožnjo pa le delno. Zgoraj bi lahko smučal bolje. Boril sem se maksimalno, kar se tehničnega dela in kakšne linije tiče, pa na vrhu ni bilo vse optimalno. Cilj je bil uvrščanje med dobitnike točk že na začetku sezone, v nadaljevanju si želim rezultate še stopnjevati. Upam, da bo šlo v tej smeri tudi naprej. Načrt v jutrišnjem smuku je osredotočiti se na štart in razmišljati o svoji vožnji, čim manj o vsem ostalem, o okolju, rezultatu. Tako ponavadi smučam najbolje,« je strnil vtise Čater. Jutri bo ob 19. uri po srednjeevropskem času na sporedu smuk, na katerem se bo preizkusil tudi Miha Hrobat, v nedeljo pa še veleslalom z Žanom Kranjcem in Štefanom Hadalinom.

IZIDI MOŠKEGA SUPERVELESLALOMA

1. Vincent Kriechmayr (Avs) 1:09,71
2. Kjetil Jansrud (Nor) + 0,23
3. Hannes Reichelt (Avs) 0,33
4. Adrien Theaux (Fra) 0,44
5. Alexis Pinturault (Fra) 0,53
6. Aksel Lund Svindal (Nor) 0,60
6. Matthias Mayer (Avs) 0,60
8. Aleksander Aamodt Kilde (Nor) 0,67
9. Andreas Sander (Nem) 0,79
10. Thomas Dressen (Nem) 0,83
10. Dominik Paris (Ita) 0,83
15. Martin Čater (Slo) 1,29
29. Boštjan Kline (Slo) 1,98
42. Tilen Debelak (Slo) 2,53
Klemen Kosi (Slo) odstopil