Čebaškova do rezultata sezone

Preizkušnjo smučarskih tekačic na 10 km v prosti tehniki je dobila Norvežanka Marit Bjørgen. Alenka Čebašek 18.

Objavljeno
21. januar 2017 15.27
CROSSCOUNTRY-SKIING/SWEDEN
Š. Ro.
Š. Ro.

Ulricehamn - Prvi od dveh tekmovalnih koncev tedna na Švedskem so smučarske tekačice odprle s preizkušnjo na 10 km v prosti tehniki. Prvič po uvodu v Ruki je zmagala Norvežanka Marit Bjørgen, ki je vodstvo prevzela na polovici proge, v cilju pa za 10,7 sekund premagala Finko Kristo Parmakoski. Tretja je bila domačinka Charlotte Kalla z zaostankom 24,9 sekund.

Slovenske barve sta na tekmi zastopali Alenka Čebašek in Lea Einfalt. Slednja je zgrešila prve točke, saj je z zaostankom nekaj manj kot dveh minut končala na 38. mestu. Se je pa dobre uvrstitve veselila Čebaškova in dokazala, da ji je odmik od tekem in nekaj dobrega treninga dobro delo. Vse od štarta do cilja je zanesljivo tekla na mestih, ki prinašajo točke svetovnega pokala, na koncu pa je z 18. mestom in zaostankom 1:12,1 postavila rezultat letošnje sezone.

»Res sem zadvoljna, predvsem po tem, kar se mi je dogajalo na Touru. To sicer še ni to, kar bi si res želela, a po vseh težavah vidim, da sem spet v stiku z najboljšimi. Danes je to nek obliž na rano, vidim, da sem še vedno sposobna dobrega rezultata. Štartala sem morda kar malo s strahom, saj je trening trening, tekma pa tekma in nisem vedela, kako se bo odzvalo telo. Dobro sem se počutila že v prvem krogu, lahko sem navijala, telo sem imela, kot si ga želim. Smučke so bile fenomenalne, fantje so naredili dobro delo, vsa čast tudi njim! Res dober dan,« je bila zadovoljna Čebaškova.

Jutri je na sporedu ekipna preizkušnja, Slovenijo bosta poleg današnjih dveh predstavnic zastopali še Katja Višnar in Anamarija Lampič.