Daniela Iraschko-Stolz na operacijski mizi

Avstrijska smučarska skakalka je imela velike težave s kolenom, zato je morala pod nož.

Objavljeno
07. november 2017 17.27
KAZAKHSTAN-SKIJUMPING/
N. Gr.
N. Gr.

Dunaj - Pred začetkom zimske sezone v smučarskih skokih je ena najboljših tekmovalk, Avstrijka Daniela Iraschko-Stolz, doživela veliko razočaranje. Po kroničnih težavah s prekrvavitvijo desnega kolena se je odločila za operacijo, po kateri bo manjkala precej časa.

Stolzevo je operiral dr. Christian Hoser na zasebni kliniki Hochrum, operacija je potekala brez težav in po najbolj optimističnih napovedih naj bi 33-letnica spet skakala že čez pet tednov. Trenutno že opravlja fizioterapije in lažje vaje na ergometru, za kaj več bo potreben predvsem čas. 

»Poleti sem imela veliko težav med treningom, sploh pri hoji v hribe in vajah z utežmi. Pravega treninga zato praktično ni bilo in ker konzervativna metoda zdravljenja ni delovala, sem se odločila za operacijo, če sem še kdaj želela nastopati na najvišjem nivoju. Zelo vesela sem, da je to za menoj, koleno je že nekoliko bolje. Prepričana sem, da bom kmalu spet del svetovnega pokala,« je po operaciji sporočila Stolzeva, v zadnjih letih ena najboljših skakalk sveta.