Darja Domračeva bo izpustila sezono

Beloruska biatlonka Darja Domračeva se bori z mononukleozo, zato ne bo imela dovolj časa za pripravo na novo sezono.

Objavljeno
04. avgust 2015 19.16
Biatlon Pokljuka
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si
Minsk - Trikratna olimpijska prvakinja in skupna zmagovalka svetovnega pokala v biatlonu Belorusinja Darja Domračeva je sporočila, da bo izpustila sezono 2015/16. Muči jo namreč mononukleoza, ki so ji jo diagnosticirali julija.

»Potem, ko sem razmislila o svojem položaju, sem se odločila, da bom izpustila prihodnjo sezono. Sama sem kriva, da nisem poslušala svojega telesa v zaključku zadnje sezone. Ko sem se odpočila, sem začela s pripravami na novo sezono, toda telesa ne moremo prevarati. Mononukleoza je znak, da se moram spočiti. Prepričana sem, da bom z odločitvijo telesu napravila korist, vrnila si bom zaupanje in dobila motivacijo za prihodnje sezone,« je povedala 29-letna Domračeva.

Kot pravi športnica, ima zdajšnje obdobje tudi veliko pozitivnega, saj ima precej časa za stvari, ki jih ima rada, med drugim oglede gledaliških predstav. »V strogem športnem režimu ni časa za kaj takega. Zdaj sem veliko svobodnejša, ni pritiska in prav veselim se priložnosti, da bom končno lahko tudi uživala v drugih stvareh.«

Mononukleoza je sicer pogost pojav pri vrhunskih športnikih. Z njo se je prav lani poleti boril francoski biatlonski zvezdnik Martin Fourcade, a jo uspešno premagal in zmo končal z velikim kristalnim globusom.