Deskarska svetovna prvakinja jutri na smuku

Čehinja Ester Ledecka je še pred dnevi zmagala v deskarski tekmi na Rogli, jutri se bo merila na smučeh v Garmischu.

Objavljeno
05. februar 2016 11.32
J. P.
J. P.

Garmisch-Partenkirchen - Za danes predvideni trening ženskega smuka za svetovni pokal v Garmischu, kjer se je minuli konec tedna Boštjan Kline okitil z drugim mestom in dosežkom kariere, so prireditelji odpovedali, tako da so dekleta pred jutrišnjim smukom (s štartom ob 11.30) opravili zgolj en preizkus proge Kandahar, na katerem se je presenetljivo - toda po »bližnjici« - najbolj veselila malo znana Francozinja Romane Miradoli.

Vsaj toliko pozornosti kot ona pa je pritegnila Čehinja Ester Ledecka, ki je s štartno številko 50 dosegla dvajseti čas. Nič posebnega, če ne bi bila 20-letnica slalomska svetovna prvakinja iz lanskega Kreischberga - v deskanju na snegu! Še pred kratkim jo je bilo videti na paralelnem veleslalomu svetovnega pokala na Rogli, na katerem si je pokorila vso konkurenco, v skupnem seštevku paralelnih disciplin pa je prav tako prepričljivo vodilna.

Jutrišnji nastop bo njen krstni tudi v svetovnem pokalu v alpskem smučanju, nekajkrat doslej pa je že zmagala na preizkušnjah nižje ravni. »Na olimpijskih igrah si želim nastopiti tako na smučeh kot na deski,« poudarja Ledecka, sicer vnukinja nekdanjega slovitega hokejista Jana Klapača, tudi dvakratnega dobitnika olimpijskih odličij.