Domen Prevc: Na zmage sem se že kar navadil (VIDEO)

Janus: »Domen je opravil vrhunska skoka in je v odlični formi, Jurij je izboljšal izhodišče, Peter pa ga je 'biksal'.«

Objavljeno
10. december 2016 21.30
Norway FIS Ski Jumping World Cup
J. P.
J. P.

Lillehammer - Največji daljavi obeh serij in naposled debelih deset točk naskoka pred prvim izzivalcem - takšen je odličen izplen mladega slovenskega smučarskega skakalca Domna Prevca na prvi od dveh posamičnih preizkušenj svetovnega pokala v Lillehammerju. Z njo, tretjo v sezoni, se je še utrdil v vodstvu v skupni razvrstitvi, novo priložnost za dokazovanje ogromnega talenta pa bo imel že jutri ob 15. uri. Zanimivo: več zmag od njega imajo med slovenskimi skakalci zgolj Peter Prevc (21), Primož Peterka (15), Primož Ulaga (9) in Robert Kranjec (7 zmag).

»To je prav posebna zmaga, saj sta se mi posrečila dva zelo dobra skoka. Nekako sem se na tole že kar navadil, seveda bi bilo lepo, če bi šlo tako še naprej, toda tudi, če bo slabše, bo vse v redu. Občutki so dobri, najpomembnejši pa je napredek,« je pojasnil komaj 17-letni mladenič iz Selške doline, ki je v obeh serijah nastopil kot zadnji, kar pa ga ni dodatno obremenilo: »Čeprav skočiš zadnji, ne smeš razmišljati o tem, da imaš več časa do štarta kot drugi, temveč da imaš več časa za pripravo na skok.«

Nad njegovim nastopom je bil seveda navdušen tudi glavni trener slovenske izbrane vrste Goran Janus, manj s predstavami ostalih varovancev, do točk sta se dokopala še Jurij Tepeš na 22. in Peter Prevc na 30. mestu. »Domen je opravil dva vrhunska skoka in je ta čas v odlični formi, tako da stvar deluje. Jurij je v finalu izboljšal izhodišče, Peter pa ga je 'biksal'. Prvi skok je bil pozen, drugi prezgoden, enostavno mu ne gre. Očitno potrebuje čas po padcu v Kuusamu,« je pod doseženo črto potegnil Janus.