Drevova na veleslalomu Zlate lisice s številko 8

Prireditelji 52. Zlate lisice so opravili žreb številk za sobotno veleslalomsko tekmo, na kateri bo nastopilo 63 smučark.

M. Ž., STA
pet, 29.01.2016, 20:07

Maribor - V Mariboru je vse pripravljeno na 52. Zlato lisico. Mariborčani so najboljše alpske smučarke pozdravili v središču mesta na javnem žrebanju startnih številk za prvo vožnjo veleslaloma. Prva slovenska favoritinja Ana Drev se bo jutri na pohorsko strmino pognala s štartno številko 8.

Drevova je bila na odru na prizorišču prireditve v središču mesta ob Dravi na Trgu Leona Štuklja zelo dobro razpoložena. Ob tekmovalnem premoru šampionke Tine Maze najboljša slovenska veleslalomistka bo nastopila takoj po elitni sedmerici, z odlično startno številko osem. Takoj po izžrebani osmici je dejala, da se bo na veleslalomu borila po najboljših močeh.

»Super, boljše ne bi moglo biti,« je bila po žrebu zadovoljna Drevova, ki je na veleslalomu v Flachauu z drugim mestom osvojila prve stopničke. »Mislim, da grem na tekmo z dobrimi občutki. V zadnjem času sem se zelo dobro počutila na treningih, vozila sem se v redu, bomo videli, kaj bo,« je bila optimistična.

Visoke dnevne temperature, okrog 15 stopinj nad lediščem, Drevove ne skrbijo preveč. »Mislim, da se bodo mariborski prireditelji zanesljivo maksimalno potrudili, tako da bo proga najboljše možno pripravljena.«

Drevova je vodila po prvih vožnjah na zadnjih dveh veleslalomih v Lienzu in Flachauu. V Lienzu je nato v drugi vožnji po napaki odstopila, v Flachauu pa je zdržala pritisk ter osvojila najboljši dosežek v karieri.

Rebensburgovi številka 1

Sedmi veleslalom za svetovni pokal alpskih smučark v tej sezoni bo s štartno številko 1 odprla Nemka Viktoria Rebensburg, ki je v Flachauu za 94 stotink sekunde za zmago ugnala Drevovo.

Druga na štartu bo tekmovalka iz Liechtensteina Tina Weirather, štartno številko tri pa bo nosila Norvežanka Nina Løseth. Nato se bodo zvrstile vodilna v posebnem seštevku discipline Avstrijka Eva-Maria Brem, ki je v tej sezoni slavila na tekmi v Courchevelu, zmagovalka söldenske premiere Italijanka Federica Brignone, Francozinja Tessa Worley, prvo veleslalomsko jakostno skupino pa bo sklenila Švicarka Lara Gut, druga veleslalomistka in druga v skupnem seštevku, ki je v tej zimi dobila veleslaloma v Aspnu in Lienzu.

Vodilna v skupnem seštevku svetovnega pokala, Američanka Lindsey Vonn, ki je veleslalom v Mariboru dobila leta 2013, v tej zimi pa zmagala na veleslalomu v Areju, bo startala s številko 15. Mariborčani so ameriško šampionko še posebej toplo pozdravili, Vonnova pa je lep dogodek, ko je stala na odru z ostalimi dekleti, ovekovečila s fotografijo s prenosnim telefonom.

Na štartu sobotne tekme bo šest Slovenk. Katarina Lavtar ima številko 33, Ilka Štuhec 48, Meta Hrovat 53, Tina Robnik 54. in Maruša Ferk 61.

Prva vožnja veleslaloma se bo začela ob 10. uri, druga pa bo na sporedu ob 13. uri.

Štartna lista veleslaloma za Zlato lisico

1. Viktoria Rebensburg (Nem)

2. Tina Weirather (Lie)

3. Nina Løseth (Nor)

4. Eva-Maria Brem (Avs)

5. Federica Brignone (Ita)

6. Tessa Worley (Fra)

7. Lara Gut (Švi)

8. Ana Drev (Slo)

9. Frida Hansdotter (Šve)

10. Irene Curtoni (Ita)

...

33. Katarina Lavtar (Slo)

48. Ilka Štuhec (Slo)

53. Meta Hrovat (Slo)

54. Tina Robnik (Slo)

61. Maruša Ferk (Slo)

Prijavi sovražni govor