Dvojna slovenska zmaga v Planici

Včerajšnjega zmagovalca Bora Pavlovčiča je na drugi tekmi skakalnega celinskega pokala pod Poncami odpravil Tilen Bartol.

Objavljeno
19. februar 2017 17.19
suhadolnik smučarski skoki
J. P.
J. P.

Planica - Če se je slovenski tabor na včerajšnji tekmi celinskega pokala smučarskih skakalcev pred domačimi navijači v Planici veselil zmage po zaslugi Bora Pavlovčiča, ki si je prvič doslej pokoril konkurenco na preizkušnjah te ravni, je danes proslavljal celo dvojno zmago. Tokrat je bil za slehernega tekmeca predober 19-letni Tilen Bartol (Sam Ihan), letos dvakrat ekipno zlat na mladinskem svetovnem prvenstvu v Utahu. Današnji uspeh je zanj tretji v celinskem pokalu, pred tem je bil dvakrat najprepričljivejši že predlanskega decembra v norveški Reni.

Vodil je že po prvi seriji s šestimi točkami naskoka pred sobotnim zmagovalcem Pavlovčičem, ki je v finalu s 139.5 metra postavil tudi največjo daljavo tekme in nekoliko pristrigel zaostanek za rojakom, mimo njega pa ni mogel. Na stopničkah jima je z velike razdalje družbo delal še šestouvrščeni po prvi seriji, Nemec Constantin Schmid. V deseterico sta se prebila še Nejc Dežman na šestem mestu (po polovici preizkušnje je bil šele 21.) in Rok Tarman na devetem, točk so se veselili tudi Jaka Hvala (12. mesto), Miran Zupančič (17.) in Aljaž Osterc (25.), praznih rok je ostala peterica domačih »orlov«.