Izjemni Fischnaller še do tretje zmage, hitro slovo Žana in Glorie

V Montafonu so premierno izvedli ekipno tekmo paralelnega slaloma. Slovenska deskarja končala kot 13.

Objavljeno
19. december 2014 11.57
ZOI
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Montafon - Najboljši slovenski deskar Žan Košir na premierni ekipni tekmi paralelnega slaloma med mešanimi pari še zdaleč ni bil tako uspešen kot na uvodnih dveh posamičnih tekmah sezone. Je pa serija treh zmag zapored uspela Italijanu Rolandu Fischnallerju, ki je dvakrat zapored premagal Tržičana v velikem finalu, tokrat pa bil najboljši v paru s Nadyo Ochner, ki je v toprek v Carezzi premierno stala na zmagovalnem odru. V velikem finalu sta bila člana ekipe Italija 1 boljša od druge ruske ekipe Andreja in Natalije Soboljeve. Tretje mesto sta presenetljivo osvojila Japonca Tomoka Takeuči in Masaki Šiba.

Okoli ekipne preizkušnje je bilo še do zadnjega precej nejasnosti. Sprva so nameravali pripraviti moške in ženske ekipe, a se nato odločili za mešane. Ekipe so bile razvrščene glede na rang tekmovalcev v svetovnem pokalu, Slovenija pa je tako z edino predstavnico v svetovnem pokalu lahko nastopila le z eno ekipo. A ta ni bila najbolj uspešna. Žan Košir in Gloria Kotnik sta že v prvih zavojih končala obračun s Kanadčanoma Darrenom Gardnerjem in Caroline Calve. Tekme so sicer potekale tako, da se je na progo najprej podala predstavnica nežnejšega spola, ko je prečkala ciljno črto pa so se štartna vratca na vrhu odprla drugemu tekmovalcu.

Slovenca sta tako tekmo, ki ni prinašala tolk svetovnega pokala, končala na 13. mestu. »Mislim, da se lahko zadeva prime, izgledalo je dobro, tudi trenerji niso imeli nič slabega za reči. Gloria in Žan sta v istih vratih naredila napaki in tako poklonila zmago Kanadi. Mogoče še nismo imeli čisto dobro izdelane taktike za tako tekmovanje. Avstrija je, recimo, imela na startu tri najmočnejše ekipe, pa ni prišla niti z eno med štiri. Nisi vedno zmagovalec z najboljšo ekipo,« je dejal glavni trener paralelnih disciplin Peter Kotnik.