Fak odločno v lov za najboljšimi

Biatlon: Veliki upi na nastope v Anterselvi.

Objavljeno
21. januar 2016 00.16
Biatlon Pokljuka
Siniša Uroševič
Siniša Uroševič
Anterselva – V biatlonski karavani je napočil čas za tradicionalno sklepno postajo januarskega dela. V središču italijanskega biatlona jo nestrpno pričakujejo v slovenskem taboru – zlasti Jakov Fak, ki v dosedanjem delu sezone zavoljo različnih težav še zdaleč ni uresničil načrtov, s popotnico odličnega nastopa iz ruhpoldinške štafete zdaj čaka na odgovor o trenutni tekmovalni pripravljenosti v jutrišnjem šprintu.

Štiridnevni spored pod mogočnimi vršaci Južne Tirolske bodo danes v šprintu odprle biatlonke, med Slovenkami bodo na štartu Anja Eržen, Teja Gregorin in Andreja Mali, za Urško Poje je po predhodnem načrtu pomembnejša priprava na mladinsko SP, ki bo prihodnji teden v Romuniji. Pri slovenski moški vrsti so povsem nared za nastop Fak, Miha Dovžan in Lenart Oblak, zdravje v teh dneh malce muči Roka Tršana, Klemen Bauer pa po naporni uvodni polovici sezone zdaj občuti posledice jesenske mononukleoze.

V Anterselvi sicer napovedujejo športni praznik, v predprodaji so prodali rekordno število vstopnic, temperaturo med gostitelji pa je z odličnimi nastopi v Ruhpoldingu dvignila Dorothea Wierer.

Spored v Anterselvi; danes – šprint ženske (14.30); jutri – šprint moški (14.30); sobota – zasledovanje ženske (13.15), moški (15.15); nedelja – štafeta ženske (11.30), moški (14.40). S. U.