Flisar brez težav, Ogorelc pa za las

Na jutrišnji prvi od dveh tekem svetovnega pokala v smučarskem krosu v Tegernseeju oba slovenska prestavnika.

Objavljeno
20. februar 2015 15.19
tre-FILIP FLISAR
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Tegernsee - Nemški Tegernsee bo jutri in v nedeljo gostil dve preizkušnji svetovnega pokala v smučarskem krosu, na sobotno pa sta se skozi današnje kvalifikacije uspešno prebila oba slovenska zastopnika: Filip Flisar je na desetem mestu za najhitrejšim, Francozom Jeanom Fredericom Chapuisom, zaostal 87 stotink, Blažu Ogorelcu pa se je nasmehnila tudi sreča, saj je na 32. mestu (+ 1,87) kot zadnji ujel izločilne boje.

»Proga je resda nekoliko kratka, popoldne tudi malce mehka, a je dokaj v redu. Ne bi škodilo, če bi bila daljša, a po drugi strani se zato ne utrudimo toliko. Deseto mesto ni rezultatski presežek, a je lepa popotnica za jutri, ko grem na polno,« je strnil vtise Flisar, Ogorelc pa ga je dopolnil: »Finale je finale. V zgornjem delu proge sem ga malo lomil, nato pa začel topiti zaostanek. Proga je super, trda in ovinkasta, kar mi bolj ustreza, kot če bi bila ravna. Jutri je nov dan, skupina je sicer težka, a pri krosu je vse mogoče.«

Pod danes prikazano pa je črto potegnil tudi glavni trener Primož Vrhovnik: »Razlike so bile zelo majhne, Filipa in Blaža je ločila sekunda, med 25. in 35. mestom pa se je razvnel boj stotink. Sreča je bila tokrat na naši strani, Blaž bi lahko bil tudi 33., a glavno je, da sta oba našla pot na tekmo.« Finalni boji se bodo jutri začeli ob 9.30, v nedeljo pa bo na sporedu še druga preizkušnja.