Flisar daleč od vrha v Watlesu

»Na tej progi bi lahko bil na vrhu tudi serviser,« je po tekmi dejal Flisar, ki je bil danes šele 26.

G. L., STA
ned, 17.01.2016, 16:44

Bolzano - Najboljši slovenski smučar prostega sloga Filip Flisar tudi na drugi tekmi smučarskega krosa v Watlesu ni posegel po vrhunski uvrstitvi. Zasedel je zanj skromno 26. mesto, v skupnem seštevku svetovnega pokala pa je padel na peto mesto. Flisar je bil edini slovenski finalist, saj je Blaž Ogorelc končal izven finala na 35. mestu.

Dvojno zmago so dosegli Švicarji: najboljši je bil Jonas Lenherr pred Alexom Fivo in Kanadčanom Bradyjem Lemanom. Včerajšnji zmagovalec, Francoz Jean Frederic Chapuis, je bil tokrat 13., a je zadržal vodstvo v skupnem seštevku svetovnega pokala. Pred Kanadčanom Lemanom ima 60 točk prednosti.

»Jasno, da ne morem biti zadovoljen. Dve tekmi v Watlesu mi nista ravno uspeli, ne vem točno, zakaj, moral si bom ogledati posnetke voženj. Včeraj sem pri prehitevanju padel, danes sem bil po startu tretji, potem pa me je še en prehitel, ne vem, od kje. Enostavno danes ni bil moj dan, rezultata tu pa sta posledica trenutnega počutja,« je bil po tekmi razočaran Mariborčan.

»Tu nas je ves čas spremljalo slabo vreme, sonca nismo videli. Tudi proga, na kateri smo tekmovali prvič, ni bila po mojem okusu, tehnično je bila povsem nezahtevna. Če si imel dobro namazane smuči, si lahko že kandidiral za vrh. Mislim, da bi se tu za vrh lahko boril tudi serviser, če mu bi dobro tekle smuči. Koncu koncev na nekaj takega kažejo tudi rezultati, Lenherr se pred tem nikoli ni uvrstil niti na stopničke. Je pa res, da je bila proga za vse enaka, tako da nima smisla iskati izgovorov,« je dodal svetovni prvak, ki se bo danes vrnil domov, zamenjal opremo, že v torek pa odpotoval v Kanado, kjer ga naslednjo soboto čaka nova tekma.

»Poskusil bom popraviti vtis in se vrniti v boj za najvišja mesta. Mislim, da sem za to sposoben, zato se tekme veselim. Za skupni seštevek svetovnega pokala mi je vseeno, če sem na posameznih tekmah dober, pride tudi skupni uspeh,« je zaključil Flisar.

V ženski konkurenci je zmagala Kanadčanka Marielle Thompson pred Švedinjo Anno Holmlund, ki je še povečala vodstvo v svetovnem pokalu.

 

Prijavi sovražni govor