Flisar ni krojil vrha

Slovenski as v smučarskem krosu se je ob uvodu v sezono svetovnega pokala v Franciji poslovil v osmini finala.

Objavljeno
09. december 2016 18.01
SKI-FREESTYLE-WC-MEN-SKICROSS
J. P.
J. P.

Val Thorens - Slovenski smučar prostega sloga Filip Flisar je novo sezono svetovnega pokala v smučarskem krosu v Franciji začel med dobitniki točk, ni pa mogel poseči povsem po vrhu. Zasedel je namreč 18. mesto, novo priložnost za dokazovanje pa bo imel že jutri, ko bo na istem prizorišču na sporedu še en kros.

Skozi kvalifikacije se je 29-letni Mariborčan prebil s 17. dosežkom, kar mu je na prvi stopnički izločilnih bojev, v osmini finala, za tekmece namenilo Švicarja Jonasa Lenherrja (petega v kvalifikacijah), Francoza Jonasa Devouasasouxa (11.) in Avstrijca Thomasa Harasserja (28.). Na papirju torej skupina ni bila med najzahtevnejšimi.

Flisar je začel dobro in se po nekoliko rezerviranem štartu hitro prebil na drugo mesto, ki ga je trdno držal v svojih rokah vse do polovice 1500 metrov dolge proge. Zanj je bil usoden negativni zavoj, ko je po notranji strani mimo njega švignil Francoz, ki ga brkati Slovenec ni mogel več prehiteti.

Zmage se je na najdaljši progi v koledarju svetovnega pokala, na kateri je Flisar minulo zimo zasedel drugo in enajsto mesto, veselil domači adut Jean Frederic Chapuis, ki si je konkurenco pokoril enajstič v karieri in drugič v razmaku enega leta na tem prizorišču, družbo sta mu na stopničkah delala še rojak Sylvain Miaillier in Šved Victor Öhling Norberg, najkrajšo je v velikem finalu potegnil Kanadčan Christopher Delbosco. Drugih Slovencev ni bilo na štartu.