Flisar v Nakiski ni ponovil predstave iz kvalifikacij

Brkati smučar prostega sloga Filip Flisar je po včerajšnji zmagi v kvalifikacijah danes dosegel 13. mesto.

Objavljeno
23. januar 2016 22.52
Foto GEPA/FIS
G. L.
G. L.

Calgary - Najboljši Slovenec v smučarskem krosu, brkati Štajerec Filip Flisar, na tekmi v Nagiski ni uspel ponoviti dosežka iz včerajšnjih kvalifikacij, ko je bil najboljši, saj je izpadel v četrtfinalu in končal na 13. mestu. Zmagal je Francoz Jean Frederic Chapuis.

Flisar je v svoji četrtfinalni skupini zaostal za Avstrijcem Christopherjem Wahrstötterjem, Rusom Sergejem Ridzikom in Kanadčanom Kevinom Druryjem ter pristal na zadnjem mestu. Aktualni svetovni prvak je posledično izgubil tudi v skupnem seštevku svetovnega pokala, v katerem je padel na šesto mesto.

Na vrhu po četrti zmagi v letošnji sezoni ostaja Chapuis, ki je danes ugnal Švicarja Armina Niedererja in Kanadčana Bradyja Lemana na drugem oziroma tretjem mestu.

V ženski konkurenci je Kanadčanka Marielle Thompson zmagala tretjič v sezoni, druga je bila vodilna v svetovnem pokalu Anna Holmlund iz Švedske, tretja pa svetovna prvakinja iz Avstrije Andrea Limbacher.

Elito v smučarskem krosu zdaj čaka nastop na X-igrah, naslednja preizkušnja za svetovni pokal pa bo 6. januarja v Arosi.