Flisar z lepimi obeti v finalne boje

Na SP smučarjev prostega sloga v Kreischbergu polovičen uspeh Slovencev v kvalifikacijah smučarskega krosa.

Objavljeno
24. januar 2015 13.47
OLY-2014-FREESTYLE-CROSS-MEN
J. P., Š. Ro., Delo.si
J. P., Š. Ro., Delo.si

Kreischberg - Glavni slovenski adut na svetovnem prvenstvu v smučanju prostega sloga v Kreischbergu, Filip Flisar, se je brez težav prebil skozi kvalifikacijsko sito v finale smučarskega krosa. Zasedel je namreč šesto mesto, medtem ko je bil Blaž Ogorelc, ki je bil enako kot njegov trener Primož Vrhovnik tik pred zdajci zbolel, na 39. mestu za 23 stotink prekratek za izločilne boje, ki bodo na sporedu jutri od poldneva naprej. Najhitrejši je bil sicer Šved Victor Øhling Norberg, Flisar je za njim zaostal 59 stotink, Ogorelc pa natanko dve sekundi.

»Super. Zame je to odličen rezultat, nikdar nisem bil specialist za kvalifikacije. To pa je dober obet, kadar sem uspešen v kvalifikacijah, mi gre ponavadi tudi na tekmi dobro. Kar se vloženega truda tiče, nimam rezerv, toda običajno se bolje znajdem, ko smo na progi štirje. Štartni položaj bo odličen, kar je tukaj zelo pomembno, saj je takoj po štartu že zavoj. Pred kvalifikacijami so nekoliko spremenili progo, valovi so malce večji, zdaj se po njih ne voziš, temveč skačeš. To mi ustreza,« je po dopoldanskem nastopu poudaril Flisar.

Mariborčan bo imel jutri na tribunah glasno spodbudo, v Kreischberg prihaja avtobus njegovih navijačev, nekaj jih je bilo v cilju že ob današnjih kvalifikacijah. Seveda si jih želi razveseliti s čim boljšim rezultatom, tudi za kolajno pravi, da ni nerealen cilj, četudi je njegovi rezultati v tej sezoni ne napovedujejo.

»Tekem ni bilo veliko v tej sezoni. Tudi za naprej ne vem, kako bo, glede na to, da so snežne razmere povsod slabe. Cilj za svetovno prvenstvo je jasen, vendarle ta tekma šteje več kot svetovni pokal. Nimam še kolajne, zelo si jo želim in jasno je, da bom štartal na prvo mesto. Če ne greš na zmago, je brezveze da sploh tekmuješ. Mislim, da je dober rezultat zelo realen, kaj pa bo, bomo pa videli, to je čar športa,« je napovedal 27-letni smučar.