Freund bo preskočil Zakopane

Najresnejši izzivalec Petra Prevca v skakalnem svetovnem pokalu se je tako odločil zaradi bolečin v hrbtu.

Objavljeno
20. januar 2016 13.05
J. P.
J. P.

Berlin − Nemški smučarski skakalec Severin Freund, v dosedanjem delu sezone svetovnega pokala najresnejši izzivalec vodilnemu Petru Prevcu, bo ta konec tedna zaradi zdravstvenih težav − mučijo ga namreč bolečine v hrbtu − izpustil tekmovanje v poljskih Zakopanah. »Gre za lažjo obliko zdrsa medvretenčne ploščice. Za zdaj bomo poskušali zdravljenje brez operativnih posegov,« so potrdili iz zdravniške službe nemške reprezentance.

Težave s hrbtom lanskega lastnika velikega kristalnega globusa so se stopnjevale od padca v poskusni seriji tekme novoletne turneje štirih skakalnic v Innsbrucku. »Po svetovnem prvenstvu v poletih na Kulmu sem sklenil, da je treba težave odpraviti, zato bom izpustil Zakopane in se bom raje poskušal optimalno pripraviti na nadaljevanje sezone,« je zdravstvene težave orisal 27-letni Nemec.

Ni pa še dorekel, ali bo počival zgolj ta konec tedna. »Načrte za naprej puščam odprte. V preteklosti sem že lahko videl, kako težko je natančno načrtovati vrnitev po zdravstvenih težavah, upam pa, da bom ohranil raven pripravljenosti in se kmalu vrnil v svetovni pokal,« je še pristavil Freund, ki ga težave s hrbtom spremljajo že dlje časa, leta 2012 so mu morali zaradi podobnih preglavic z medvretenčnimi ploščicami že opraviti operativni poseg.