Gangnes končal olimpijsko zimo še pred njenim začetkom

Norveški smučarski skakalec je poškodbo kolena, že četrto v karieri, utrpel na četrtkovem treningu v Oslu.

Objavljeno
11. november 2017 13.51
J. P.
J. P.

Oslo - Še preden bi prihodnji konec tedna začel novo, olimpijsko sezono svetovnega pokala, jo je norveški smučarski skakalec Kenneth Gangnes že žalostno končal. Nesrečni 28-letnik bo namreč zaradi poškodbe kolena, v njegovi karieri že četrte po letih 2010, 2013 in lani, prisiljen izpustiti celotno tekmovalno zimo. Do nesrečnega dogodka je prišlo na predvčerajšnjem treningu v domačem Oslu, zdaj pa Gangnesa, ki je očitno rojen pod nesrečno zvezdo, v kratkem čaka operativni poseg.

Proti vrhu smučarskih skokov ga je izstrelilo v sezoni 2015/16, ki jo je s 1348 točkami končal na tretjem mestu, v skupni razvrstitvi pa moral premoč priznati zgolj premočnemu zmagovalcu Petru Prevcu in Nemcu Severinu Freundu. Za nameček je bil četrti na novoletni nemško-avstrijski turneji štirih skakalnic, postal v Bad Mitterndorfu svetovni podprvak v poletih (ekipno pa je bil celo zlat), v svtovnem pokalu pa je petnajstkrat doslej stal na stopničkah - od tega devetkrat posamično - in štirikrat zmagal (posamično le predlanskega decembra v domačem Lillehammerju).

Po koncu najuspešnejše sezone doslej mu je nadaljnji razvoj preprečila poškodba, zaradi katere je bil celotno minulo zimo izven pogona, k treningom se je vrnil šele letos poleti. Na poletni veliki nagradi FIS je nekajkrat opozoril nase in se večkrat zavihtel tudi v elitno deseterico, na stopničkah pa končal konec avgusta z drugim mestom v japonski Hakubi. V poljski Wisli, ki bo prihodnji vikend kot prva v sezoni gostila karavano svetovnega pokala, je bil julija peti in osmi.