Gregorinova brez točk

Najboljša slovenska biatlonka, ki ji Anterselva sicer zelo ustreza, ni znala ponoviti včerajšnjega podviga Jakova Faka.

Objavljeno
23. januar 2015 18.47
afp*Gregorin BIATHLON-WORLD-WOMEN
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Anterselva - Biatlonska karavana se je ta teden preselila v italijansko Anterselvo, na prizorišče torej, ki je slovenskim predstavnikom že od nekdaj pisano na kožo. To je z včerajšnjim tretjim šprinterskim časom dokazal Jakov Fak, danes pa njegovega podviga na 7,5 kilometra dolgi progi ni znala ponoviti Teja Gregorin, ki je na 41. mestu ostala celo brez novih točk. Začela je sicer dobro, z brezhibno prvo strelsko predstavo je držala 27. mesto, žal pa se ji drugi postanek ni posrečil v tolikšni meri, mimo cilja sta namreč zletela dva naboja. Andreja Mali je prav tako zgrešila dvakrat, a je takšen izkupiček nabrala že leže, medtem ko je bil stoje njen nastop brezmadežen, kar je naposled zadostovalo za 58. mesto. Anja Eržen zaradi bolezni ni nastopila.

»Prvič se mi je zgodilo, da mi nekaj na tem prizorišču ni ustrezalo, še sama ne vem, kaj. Trudila sem se od štarta do cilja. Ne poznam vzroka, vendar na strelišču ni bilo prave umirjenosti. Želela sem zadeti, zato sem se streljanja lotila bolj previdno kot ponavadi. Stoje se to ni obrestovalo. Pravzaprav se je še dobro izteklo, saj se mi zdi, da je šel še en strel precej po robu. Upam, da bom jutri mirnejša, da se bom tudi v smučini bolje počutila, da bom imela priložnost prehiteti nekaj tekmic in da bo splošna slika drugačna,« je strnila vtise lanska olimpijska junakinja iz Sočija Gregorinova.

V dvoboju za zmago najboljših biatlonk poolimpijske zime je odločilo boljše streljanje Belorusinje Darje Domračeve, ki ji ni roka zadrhtela niti enkrat, njeni prvi izzivalki, Finki Kaisi Mäkäräinen, pač. Na zmagovalni oder se je povzpela še Nemka Laura Dahlmaier. Jutri bosta na Južnem Tirolskem na sporedu obe zasledovalni preizkušnji: moška, tudi s Fakom in Rokom Tršanom, ob 13.30, ženska pa dve uri pozneje.