Guay najboljši na treningu v Kvitfjelu, zelena luč za Kranjsko Goro

Erik Guay je bil najboljši na prvem treningu smuka v Kvitfjelu, FIS pa je prižgal zeleno luč za organizacijo tekem na Vitrancu.

Objavljeno
23. februar 2017 15.19
Norway Alpine Skiing World Cup
N. Gr.
N. Gr.

Kvitfjel − Erik Guay je tudi na Norveško prinesel odlično formo s svetovnega prvenstva, kjer se je veselil presenetljive zlate medalje v superveleslalomu. Tokrat je bil najboljši na prvem treningu pred petkovo in sobotno tekmo. Le za stotinko je ugnal Hannesa Reichelta, na tretjem mestu je končal Francoz Brice Roger

Od Slovencev je bil najboljši Rok Perko, ki je zabeležil 32. čas, za najhitrejšim je zaostal dve sekundi in štiri stotinke, Klemen Kosi je bil 34. (+2,18), Boštjan Kline 39. (+2,42), Martin Čater pa 48. (+2,83). Smukaški preizkušnji bosta v petek in soboto, v nedeljo bo na sporedu še superveleslalom.

Zelena luč za Kranjsko Goro

Mednarodna smučarska zveza (Fis) je danes svetovnemu pokalu alpskih smučarjev 4. in 5. marca v Kranjski Gori prižgala zeleno luč. Vodja tekmovanja Aleš Vidic je snežnemu kontrolorju Fis Emmanuelu Couderju poslal video zapis o razmerah na progi, debelini in gostoti snežne podlage, kontrolor pa je na daljavo odobril tekmovanje.

»Proga je pripravljena. To seveda še ne pomeni, da bodo zdaj lahko počivali do tekem, čaka nas še nekaj dela na tekmovalni progi in njeni pripravi, v soboto nas čaka polivanje z vodo in utrjevanje zgornjega dela strmine. Potem pa se bomo ravnali v skladu z vremenom. Če bo snežilo, se bomo odločali, ali bomo novozapadli sneg odstranili ali ga bomo utrdili, seveda upoštevajoč tudi temperature. Baza tekmovalne proge je pripravljena,« je na današnji novinarski konferenci organizatorjev pokala Vitranc v Ljubljani povedal generalni sekretar organizacijskega odbora Srečko Medven.    

Najboljši alpski smučarji se bodo prvič po svetovnem prvenstvu v St. Moritzu v Kranjski Gori merili v tehničnih disciplinah. V soboto, 4. marca, bo na podkorenski strmini veleslalom, v nedeljo, 5. marca, pa še slalom. To bo za smučarje zadnja priložnost v tehničnih disciplinah, da si zagotovijo manjkajoče točke za nastop na finalu svetovnega pokala v Aspnu.